Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Veel treinen zijn al vol, SNCF kan niet voor meer plaatsen zorgen

De SNCF zorgt ervoor dat al haar treinen deze zomer moeten rijden en meldt deze zomer ongewoon veel enthousiasme voor de trein.

‘Uitverkocht’, ‘Niet boekbaar’… De laatste weken rukken mensen die een TGV willen boeken voor de feestdagen hun haren uit.

Op sociale netwerken vermenigvuldigen berichten zich. Zeker omdat de treinen soms op een dag helemaal vol lijken te zitten en dan is de schoolvakantie officieel nog niet begonnen.

De drukste bestemmingen lijken te komen uit Parijs in het zuidoosten, en Bretagne en het zuidwesten.

Verrassend genoeg zijn zelfs doordeweekse treinen ook vol. Zo is het niet mogelijk om op woensdag 22 juni of donderdag 23 juni een vlucht naar Parijs – Marseille te boeken. Midweektreinen zijn meestal moeilijk te bereiken op vrijdag, niet brugloze midweektreinen.

Zou de SNCF het treinaanbod aan het begin van de zomer verkleinen? Ze wordt vergezeld door BFM Business, en het bedrijf verzekert dat het zijn best doet, maar wordt beperkt door het aantal treinen.

Alle treinen rijden.

“Deze zomer zullen alle treinen in omloop zijn: 800 TGV’s, Intercités en 14.000 regionale treinen per dag, in ieder geval tot 2019, bevestigt de woordvoerder van het bedrijf. Alle beschikbare treinen zullen worden gelanceerd en er zullen geen treinen in de reserve rijden.”

Het bedrijf meldt zelfs dat SNCF Voyageurs de vraag voorspelt met 500.000 meer plaatsen die deze zomer met een hogere snelheid hadden kunnen dienen dan in de zomer van 2019, met name op de meest gewilde routes.

Moeilijkheden bevorderen de sterke stijging van de vraag. Volgens de SNCF zijn er in de maanden juli en augustus 6,5 miljoen TGV-tickets verkocht. Een niveau dat het niveau van voor de crisis overschrijdt.

“Dit is een boekingsniveau dat met meer dan +10% is gestegen in vergelijking met 2019 op dezelfde datum, merkt het bedrijf op. Deze goede dynamiek zet zich voort met mei, dat al hoger was in vergelijking met mei 2019.”

Voor toxische blootstellingspercentages kan de stijging oplopen tot 20% in vergelijking met dezelfde periode in 2019.

READ  SNCF schrapt volgende week 10% van TGV's en 20% van Intercités vanwege lagere boekingen

Waanzin klinkt misschien paradoxaal, want volgens INSEE zijn de ticketprijzen sterk gestegen (wat de SNCF ontkent).

Vertraagde vluchten

Het bedrijf legt het dit jaar met nog meer enthousiasme uit voor de reis naar Frankrijk. Met problemen in verband met koopkracht en vooral energiekosten, hadden de Fransen het opgegeven om te ver te gaan en zouden ze enkele weken eerder naar treinkaartjes hebben geworsteld.

Ten slotte werd de “Vengeance Journey” van de SNCF ter sprake gebracht om dit ongebruikelijke enthousiasme te verklaren. Twee jaar na de gezondheidscrisis zal er een inhaaleffect zijn van vluchten die de afgelopen twee jaar niet zijn gemaakt.

Zich bewust van de ontevredenheid van reizigers, lanceerde het bedrijf eind juni zijn nieuwe OuiGo-ticketwisselservice met startup Fairlyne.

“We hebben veel treinen vol, vooral in de zomer, bijna 40% (…), werd vorige week geaccepteerd bij VivaTech Florian Etchanchu, Ouigo Supply Strategy Director. Maar we weten dat we extra klanten hebben die met ons willen reizen .”

Klanten hoeven alleen maar te duimen dat reizigers hun vlucht annuleren…