Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

AOF Morning Meeting Frankrijk/Europa – Daling in zicht voor PMI’s – 23-06-22 om 07:49

AOF Morning Meeting Frankrijk/Europa – Daling in zicht voor PMI’s – 23-06-22 om 07:49

(AOF) – De verwachting is dat de Europese aandelenmarkten zullen dalen bij de opening in het kielzog van Wall Street. Aziatische plaatsen eindigden in een verspreide volgorde. Gisteren herhaalde Jerome Powell zijn wens om de inflatie te beteugelen en vond hij dat de Amerikaanse economie sterk genoeg was om hogere rentetarieven te weerstaan. Een analyse die beleggers niet lijken te delen, getuige dalende aandelen, koersen en olie. De markten zullen reageren op een reeks indicatoren en met name voorlopige resultaten publiceren van activiteitenonderzoeken voor inkoopmanagers.

Waarden volgen vandaag

Polynya

Bluelinea heeft de lancering aangekondigd van een kapitaalverhoging met behoud van het voorkeurrecht van de aandeelhouders (DPS), voor een bedrag van € 7,1 miljoen. Deze kapitaalverhoging zal worden gebruikt om de financiële structuur van de onderneming te versterken, in het bijzonder door de terugbetaling te verzekeren van alle financiële schulden, die bijna volledig bestaan ​​uit PGE, die op 31 december 2021 3,992 miljoen bedroegen, en om geld op te halen om de operationele kapitaalvereiste in verband met bedrijfsgroei (+51% in het eerste kwartaal van 2022).

Fontaine Bagot

Fountaine Pajot heeft haar rekeningen voor de eerste helft van 2021/22 ingediend. Het nettoresultaat en het groepsaandeel verbeterden sterk tot 5.655 miljoen euro, tegenover 536 duizend euro vorig jaar. Buitengewone items die geen monetaire impact hebben, hebben het aandeel van de netto-inkomensgroep voor de eerste helft van 2020/21 beïnvloed. Het totale exploitatieoverschot bedroeg 12,9 miljoen euro, vergeleken met 13,2 miljoen euro een jaar eerder, “onder invloed van inflatoire druk op de grondstoffen en bevoorradingsproblemen”.

READ  Ducati kondigt zijn vintage motorfiets en 2023 . aan

capgemini

Capgemini heeft een aangekondigde nominatie van Steffen Elsaesser en tant que Directeur de la Transformation en lid van het uitvoerend comité van de groupe, à compter du 1er juillet 2022. Dans ces fonctions, il sera chargé de concevoir et de mettre en œrincipre bepaalde programma’s des paux Collection. Stephen El-Sayser rapporteert aan Ayman Ezzat, CEO van Capgemini.

INEA eigendom

Foncière INEA heeft een succesvolle kapitaalverhoging aangekondigd voor een totaalbedrag van € 107,3 ​​miljoen. Het zal de vastgoedgroep in staat stellen haar groei te financieren door nieuwe investeringen te financieren met als doel de vooropgestelde doelstelling eind 2021 te halen, een portefeuille van 2 miljard euro tegen eind 2026. “Deze kapitaalverhoging is de grootste in de geschiedenis van de groep”, bevestigt CEO Philippe Rossio.

Macro-economische cijfers

In Frankrijk wordt het ondernemersklimaat in juni om 8.45 uur voorspeld.

De PMI’s voor productie en diensten voor juni worden verwacht voor Frankrijk om 9.15 uur, voor Duitsland om 9.30 uur en voor de eurozone om 10.00 uur.

In de VS worden de wekelijkse werkloosheidsaanvragen om 14.30 uur gepubliceerd. De PMI’s voor de productie- en dienstensectoren worden in juni om 15:45 uur bekendgemaakt.

Om ongeveer 7.45 uur steeg de euro met 0,02% tot $ 1,0569.

Gisteren in Parijs

De Europese markten eindigden lager, maar verminderden hun verliezen van het dieptepunt van vandaag. De dag begon slecht omdat steeds meer economen een recessie verwachten als gevolg van een strak monetair beleid dat erop gericht is de inflatie te beteugelen. Het goede nieuws kwam uit de Verenigde Staten in de vorm van de hoorzitting van het congres van Jerome Powell, die geen onaangename verrassingen met zich meebracht. De CAC 40 sloot 0,81% lager op 5.916,63 punten en EuroStoxx50 verloor 0,77% op 3.467,21 punten.

READ  Bereid je voor op een managementtraject vol valkuilen

Gisteren op Wall Street

Wall Street eindigde de schokkerige sessie uiteindelijk iets lager als gevolg van de hoorzitting van congreslid Jerome Powell. De reactie op de obligatiemarkt was verbluffend. Het rendement van $ 10, per saldo tot dan toe, stortte in. Het daalde met ongeveer 13 basispunten tot 3,156%. Technologie- en groeiaandelen, die prijsgevoeliger zijn, reageerden goed. De Fed-voorzitter benadrukte persoonlijk dat het tempo van de renteverhogingen zal afhangen van de economische vooruitzichten. De Dow Jones en Nasdaq daalden 0,15 procent tot respectievelijk 30.483,13 punten en 11.053,08 punten.