Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zomerstakingen nemen toe bij goedkope bedrijven in Europa

Ryanair wordt door deze beweging getroffen in Frankrijk, Spanje, België, Italië, Portugal en easyJet in Spanje.

Verschillende Europese vakbonden van stewardessen van Ryanair roepen op tot stakingen volgend weekend in Frankrijk, Spanje, België, Italië en Portugal, terwijl een Spaanse vakbond oproept tot een negendaagse staking in juli bij easyJet.

Werknemers van goedkope Ierse bedrijven moeten zaterdag en zondag staken om te claimenArbeidsrecht toepassen en overuren betalenVolgens de Franse Vereniging van Cabinepersoneel (SNPNC). “Het bedrijf respecteert ook de rusttijden zoals bepaald in de Burgerluchtvaartwet niet.Tevreden SNPNC-stafvertegenwoordiger Damien Morges. Zijn vakbond roept ook op tot verhoging van de salarissen van cabinepersoneelBetaal minimumloon“.

zie ook Brussels National Airport annuleert alle vluchten wegens staking

Op 12 en 13 juni zorgde een staking al voor de annulering van een kwart van het programma van Ryanair in Frankrijk, dat wil zeggen zo’n veertig vluchten. In Spanje hebben de vakbonden USO en SITCPLA opgeroepen om de werknemers van Ryanair te laten staken van 24 juni tot 2 juli. Ze eisen ook de toepassingBasis arbeidsrechten“en de”Fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers“.

Woede treft ook de Britse prijsvechter EasyJet sinds de Union Syndicale Ouvrier (USO) in juli een negendaagse staking plant op de luchthavens van Barcelona, ​​Malaga en Mallorca op de Balearen.

Deze beweging zal leiden tot 24-uursstakingen op 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 en 31 juli, zei de Union Ouvrier (USO). Volgens de vakbondHet cabinepersoneel van EasyJet in Spanje verdient momenteel een basissalaris van € 950“per maand, dwz”laagste salaris” Van “Alle regels in Europa“.

Snelle hervatting van het luchtverkeer

In Portugal zijn Ryanair-medewerkers ook gevraagd om van 24-26 juni te staken om te protesteren tegen de verslechterende arbeidsomstandigheden, zoals in België, waar Michael O’Leary, de algemeen directeur van het bedrijf, de verspreiding van deze sociale bewegingen negeert. . “We voeren 2500 vluchten per dag uit. De meeste van deze reizen blijven bestaan, ook al is het een gilde spot Bij een staking in Spanje of als de Belgische vakbonden voor cabinepersoneel hier willen stakenDat zei hij op 14 juni op een persconferentie in Brussel.

In Italië duurt de staking van Ryanair op zaterdag 25 juni 24 uur. Piloten en cabinepersoneel eisen salarissen.”In ieder geval in lijn met het minimumloon dat is vastgelegd in het nationale luchtvervoerscontractIn hun eigen land heeft Ryanair een verbazingwekkende opleving van de activiteit gezien sinds de opheffing van de beperkingen opgelegd door de Covid-19-pandemie, net als de hele luchtvaartsector. De activiteit overtreft al wat in 2019 werd geregistreerd.

Met het snelle herstel van het verkeer zien veel bedrijven zich genoodzaakt vluchten te annuleren vanwege personeelstekorten, zoals EasyJet, en luchthavens hebben moeite om de passagiersstroom op te vangen. Maandag waarschuwde de European Transport Workers’ Federation (ETF) in een open brief dat “De chaos waarmee de luchtvaartindustrie wordt geconfronteerd, zal in de zomer alleen maar erger worden als werknemers tot het uiterste worden gedreven“.

Stakingsbewegingen worden vermenigvuldigd door werknemers in de sector in heel Europa en de ETF”Het moedigt ons aan om de hele zomer door te vechtenLivia Spira, secretaris-generaal van de Federatie, stelt gerust.


zie ook – ‘It takes hours’: Personeelstekorten zorgen op de luchthaven van Amsterdam voor lange wachtrijen

READ  De Airbus A380 kwam als grootste winnaar uit de crisis naar voren