Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Airbus A380 kwam als grootste winnaar uit de crisis naar voren

Dit is het nieuws waar de passagiers blij mee moeten zijn. De A380, hun favoriete vliegtuig, maakt volgens luchtvaartonderzoeken een sterke comeback in de lucht. Opnieuw in de gunst bij de luchtvaartmaatschappijen. Vooral degenen die het in hun vloot hielden. Dat is het geval bij Emirates, de luchtvaartmaatschappij van Dubai, en de grootste klant van de A380 met zijn 120 exemplaren, die het vliegtuig opnieuw heeft gelanceerd. “We zijn al 70 keer terug voor service. De andere 50 zijn nog steeds in de woestijn”En de Het is toevertrouwd aan Thierry Ocock, General Manager voor Europa en Rusland in de Emiraten. Die laatste zou binnenkort weer in de lucht moeten zijn, want “Vliegtuigen zitten vol”Voegt uitvoerende macht toe.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Boeing is nog aan het herstellen en wil de crisis achter zich laten

Na een gewelddadige stopzetting van het luchtvervoer in 2020 als gevolg van de Covid-19-epidemie, heeft de A380 het mogelijk gemaakt om in te spelen op het herstel dat de sector sinds eind 2021 doormaakt. Net als Emirates aarzelde Singapore Airlines niet om opnieuw -launch. A380 vliegtuigen. Negen zijn al in dienst, terwijl de laatste drie hun belangrijkste bezoek voor onderhoud en renovatie van hun hutten afronden. Deze terugkeer van de A380 breidt zich ook uit naar Europa. Hoewel British Airways tijdens de gezondheidscrisis is getest, heeft het zijn zeer grote langeafstandsvliegtuigen opnieuw ingezet om te reageren op een toestroom van passagiers.

Bij Singapore Airlines is deze Airbus het vlaggenschip van de vloot. De enige die de beroemde ‘suites’ aanbiedt, privécabines met tweepersoonsbed, schuifdeuren, zonwering…

Dat, voor sommigen, dit vliegtuig, vol, zeer winstgevend is. geboren “Van 60% naar 70% van de VAE-resultaten”, bevestigt Cedric Renard, de algemeen directeur in Frankrijk. Beter, het vliegtuig “Het wordt het meest winstgevende apparaat” uit de vloot. Bij Singapore Airlines is deze Airbus het vlaggenschip van de vloot. De enige die de beroemde “suites” aanbiedt, privécabines met tweepersoonsbed, schuifdeuren, jaloezieën en luiken voor extra privacy, erg populair bij pasgetrouwden op huwelijksreis. Bovendien zijn de Australische Qantas, de Japanse ANA en zelfs het zuiden van China, in tegenstelling, uit hun A380-hangars tevoorschijn gekomen.

READ  Envelop € 2 miljard om MaPrimeRenov in 2022 te financieren

Niet geliefd bij Air France

Aan de andere kant willen andere bedrijven er niets meer van horen. Air France, Lufthansa of Thai Airways duwden hun superjumbojets naar de uitgang. Het Franse bedrijf heeft zelfs de sluiting, die oorspronkelijk gepland was voor 2022, om zijn A380’s in gebruik te nemen, met twee jaar uitgesteld.

Lees ook Te duur, te vervuilend en niet winstgevend genoeg: Air France heeft de Airbus A380 in de steek gelaten

Het gigantische gigantische vliegtuig is niet populair bij het management van Air France sinds de eerste versie in 2009 arriveerde. Het vliegtuig zal niet eens profiteren van de nieuwe cabines. De A380 was te groot, moeilijk te vullen, te duur om te onderhouden en te bedienen, en faalde vaak, voor Air France had hij veel gebreken. “Het is moeilijk om een ​​A380 te besturen als je er maar zes of tien hebt”Thierry Ocock analyseert. Schaalvoordelen in onderhoud of opleiding van piloten zijn niet te realiseren. En vooral, voegt hij eraan toe, “Je kunt geen kleine vliegtuigen hebben die een hub bevoorraden en de A380’s vervolgens langeafstandsbestemmingen bedienen”. Specifiek het model gekozen door Air France. “Bij Emirates Airlines bedienen de A380’s de A380’s”En de legt de algemeen directeur uit.

Je hebt nog 11,21% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.