Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Narbonne: Ze worden niet gepakt in de strandbus en vallen de chauffeurs aan

Op vrijdag 17 juni werden buschauffeurs op het busstation verbaal aangevallen door gebruikers die niet op de bus naar de stranden konden stappen.

De woordenwisseling vond plaats op vrijdag 17 juni omstreeks 11.30 uur.Vijf chauffeurs werden in het toilet van het busstation neergezet toen ze werden aangehouden door twee gebruikers, samen met hun kinderen. Ze vroegen waar ze de strandbus moesten nemen. Nadat je ze hebt beantwoord, ga je naar het SNCF-station waar haltes zijn voor lijnen 6 en 8 die de stranden bedienen. Maar de bus was vol en ze konden niet instappen.

“Al 5 jaar altijd hetzelfde probleem. Op dat moment zijn er niet genoeg bussen naar de stranden”, opmerkingen van Amaury Chefdeville, vertegenwoordiger van de CGT Keolis Drivers Guild. Toen kwamen de gebruikers, twee mannen, heel boos terug om de chauffeurs van het busstation te zien. “Ze kwamen de kamer binnen, boos, werden steeds opgewondener en zeiden dat ik alles ging opblazen. We probeerden het ze uit te leggen. Een van onze collega’s slaagde erin om ze de kamer uit te krijgen. Het was de rij om te vertrekken. “De vakbondsafgevaardigde legt uit.

Lees ook:
Narbonne: Wanneer de bussen naar de stranden slingeren

Er werd een leuning geplaatst en de vijf chauffeurs maakten gebruik van hun recht om enkele uren te vertrekken. “Vijf jaar geleden zeiden we dat de bussen vol waren toen het weer kwam. Er zijn niet genoeg bussen. Mensen klagen.” Jean-Marc Jansana, vice-president van Grand Narbonne, verantwoordelijk voor mobiliteit, is zich bewust van een spanning Op deze lijn 8. “We hebben Keolis gevraagd om zich in te spannen. Om reactief te zijn. Want als het eenmaal warm en zonnig is, zijn er mensen.”

Merk op dat boze gebruikers binnenkort de volgende bus naar de stranden konden nemen. Francois Benoist, directeur van Keolis “Slechts één extra voertuig” Die werd vrijdag in kwestie gehouden. En op zaterdag reden er nog drie auto’s van en naar de stranden.”

Lees ook:
Narbonne: Bussen stopten met rijden nadat een chauffeur werd aangevallen op het busstation

READ  Wall Street sloot lager na werkgelegenheidscijfers

“Het is heel moeilijk te voorspellen, afhankelijk van het weer en de beschikbare middelen. En dit jaar waren er zeer vroege temperaturen”François Benoist gaat verder.