Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Storm Lahn slaat toe en spoort meer dan 180.000 mensen aan om onderdak te zoeken

Storm Lahn slaat toe en spoort meer dan 180.000 mensen aan om onderdak te zoeken

Meer dan 180.000 inwoners van een stad in het westen van Japan werden aangespoord om op dinsdag 15 augustus onderdak te zoeken toen de tropische storm Lan het land teisterde en de angst voor overstromingen en aardverschuivingen deed toenemen, aldus het Japan Meteorological Agency.

Verslechtering van de orkaan “zware tropische storm” Toen het dinsdag rond 05.00 uur (22.00 uur CET) aan land kwam in de prefectuur Wakayama, ongeveer 600 kilometer ten westen van Tokio, raasde het door het westen van Japan, de thuisbasis van grote steden als Osaka en Kobe, in noordelijke richting.

De stad Tottori, aan de Japanse Zee, heeft in de late namiddag een maximale evacuatiewaarschuwing afgegeven voor al haar 182.000 inwoners, omdat de meteorologische dienst waarschuwde voor de komst van zware regenval. ” Ongeëvenaard “ in de richting.

“Levens zijn in gevaar. De bevolking bevindt zich in een situatie waarin hun persoonlijke veiligheid moet worden gegarandeerd.”Satoshi Sugimoto van het Japan Meteorological Agency vertelde verslaggevers. Deze laatste eiste dat de inwoners van de regio hun toevlucht zochten in de hoogten vanwege het gevaar van overstromingen.

Vluchten en hogesnelheidstreinen zijn gestopt

Elektriciteit is grotendeels hersteld, maar ontbreekt nog voor 9.200 huishoudens, volgens de lokale operator Kansai Electric Power. Hogesnelheidstreinen, de shinkansen, rijden niet meer tussen Nagoya (centraal) en Okayama (west), evenals het verkeer op veel lokale spoorwegen. Een deel van een voetgangersbrug over een rivier in Kyoto is verwoest.

Het centraal station van Kyoto in het stadscentrum is op 15 augustus 2023 gedeeltelijk gesloten.

Sinds maandag zijn er veel vluchten geannuleerd: 240 voor Japan Airlines en meer dan 300 voor rivaal ANA. Ongeveer 650 mensen werden gedwongen om de nacht door te brengen op Kansai International Airport, gelegen op een kunstmatig eiland in de baai van Osaka en verbonden met de archipel door een brug, meldde het Japanse Kyodo News, nadat de storm wegen en spoorwegen afsneed.

READ  Warschau en Kiev kondigen een overeenkomst aan om de doorvoer van Oekraïens graan te versnellen

regent “In sommige gebieden al meer dan de gemiddelde maandelijkse neerslag voor de maand augustus” Het Meteorologisch Agentschap zei op het netwerk in de centrale en westelijke regio’s X (voorheen Twitter).

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees Hittegolven die Europa en Noord-Amerika treffen, zouden onmogelijk zijn geweest zonder klimaatverandering

De storm zal naar verwachting de hele dinsdag door West-Japan blijven trekken voordat hij de Japanse Zee bereikt en richting Vladivostok gaat, in de zuidoostelijke punt van Rusland.

De wereld met Agence France-Presse