Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Poetin roept op tot nauwere samenwerking met Pyongyang

Poetin roept op tot nauwere samenwerking met Pyongyang

De Russische president Vladimir Poetin in Moskou, Rusland, 14 augustus 2023. Spoetnik/Reuters

In een brief aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un riep het Russische staatshoofd op tot “bilaterale samenwerking op alle gebieden”.

De Russische president Vladimir Poetin riep dinsdag (15 augustus) op tot nauwere samenwerking met Pyongyang in een felicitatieboodschap aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ter gelegenheid van Bevrijdingsdag, aldus het Kremlin. “Je suis convaincu dat we allemaal doorgaan met het versterken van de bilaterale samenwerking in al onze domeinen voor onze twee mensen en in de intérêt de renforcer stabiliteit en veiligheid op het schiereiland van Coréenne en in de regio van Azië du Nord-Est in het algemeenDat zei Vladimir Poetin in een brief aan Kim Jong-un, waarbij hij in een verklaring het Kremlin citeerde.

De Russische leider prees Korea’s Bevrijdingsdag, die “Een symbool van moed en heldhaftigheid van de soldaten van het Rode Leger en Koreaanse patriotten die samen vochten” tegen “Japanse kolonisatieDat was in deze tijdDe tradities van vriendschap en samenwerking werden geboren om een ​​solide basis te worden voor de ontwikkeling van goede nabuurschapsbetrekkingen tussen de Russische Federatie en Noord-Koreazei Vladimir Poetin.

“belangrijke partner”

Eind juli riep de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu Noord-Korea op “ProfEen belangrijke partnerWat betreft Moskou, tijdens een interview in Pyongyang met zijn Noord-Koreaanse tegenhanger, Kang Sun Nam. De verklaring van Vladimir Poetin komt een paar dagen voor een top tussen de leiders van Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Japan, die vrijdag in Washington zal plaatsvinden, met als doel hun veiligheidssamenwerking te versterken in het licht van een steeds dreigender wordend Noord-Korea.

De inter-Koreaanse betrekkingen bevinden zich momenteel op een dieptepunt en de diplomatie staat stil, waarbij Kim Jong-un oproept tot een versnelling van de wapenwedloop, inclusief tactische kernwapens.

READ  Aan Slowakije beloofde gevechtsvliegtuigen zijn afgeleverd in Kiev