Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Brand Ralph Lauren wordt verdacht van het gebruik van Oeigoerse dwangarbeid

Brand Ralph Lauren wordt verdacht van het gebruik van Oeigoerse dwangarbeid

In Canada is een onderzoek gestart naar modebedrijf Ralph Lauren Canada wegens beschuldigingen van dwangarbeid voor Oeigoeren, zo maakte het Office of the Ombudsman for Corporate Accountability Canada dinsdag 15 augustus bekend.

Een klacht die in juni 2022 werd ingediend door een coalitie van 28 Canadese organisaties verklaarde dat Ralph Lauren Canada “Het heeft toeleveringsrelaties met bedrijven die dwangarbeid van Oeigoeren gebruiken of ervan profiteren.”.

eerste taxatierapport, Online beschikbaar op de website van de Canadese regeringlegt uit dat de eisers het bedrijf hadden gevraagd Verbreek de relaties Met drie Chinese bedrijven die verdacht worden van het inzetten van Oeigoerse dwangarbeiders.

“Ik heb vastgesteld dat de klacht (…) een onderzoek rechtvaardigt.”Moderator Sherry Mayerhofer zei in een persbericht waarin ze uitlegde dat elke klacht op de een of andere manier wordt beoordeeld. “uitgebreid en effectief”.

Lees ook: Dwangarbeid voor Oeigoeren: een in Frankrijk ingediende klacht tegen vier multinationale kledingbedrijven is afgewezen

In een reactie liet het Amerikaanse moederbedrijf Ralph Lauren weten dat zij het was die toezicht hield “buitenlandse activiteiten” van zijn Canadese tak, eraan toevoegend dat het Bureau van de Ombudsman Ze had geen bevoegdheid over de zaak.aldus het rapport.

concreet bewijs

Dinsdag verwelkomde het in Ottawa gevestigde Uyghur Rights Project de start van het officiële onderzoek.

“Er zijn concrete aanwijzingen dat het modebedrijf banden heeft met verschillende Chinese bedrijven die Oeigoerse dwangarbeiders gebruiken in hun toeleveringsketens.”Dat meldt de groep in een verklaring.

Westerse landen beschuldigen de Chinese autoriteiten er al jaren van Oeigoeren en leden van andere overwegend islamitische minderheden vast te houden in heropvoedingskampen, na dodelijke aanslagen in de Xinjiang-regio.

READ  De evacuaties in de overstroomde gebieden van de Kherson-regio gaan door
Lees ook de recensie: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees ‘Oeigoeren’: Van Mao tot Xi Jinping, meer dan zeventig jaar onderdrukking in Xinjiang

In februari 2021 nam het Canadese parlement een niet-bindende motie aan die de behandeling van de Oeigoerse minderheid door China gelijkstelt aan die “genocide”, wat Peking boos maakte. Het kantoor van de Canadese ombudsman zal ook mijnbouwbedrijf GobiMin onderzoeken “betwist deze beschuldigingen”. Bedenk dat het bedrijf Ze bezit geen eigendommen en heeft geen werknemers in China..

wereld toepassing

Goedemorgen wereld

Vind elke ochtend onze selectie van 20 artikelen die u niet mag missen

Download de app

Een soortgelijke operatie werd vorige maand gelanceerd met betrekking tot de praktijken van de Canadese dochteronderneming van gigant Nike en mijnbouwbedrijf Dynasty Gold.

De wereld met Agence France-Presse