Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

27 doden en honderd gewonden in de gevechten om Tripoli

27 doden en honderd gewonden in de gevechten om Tripoli

Rook stijgt op tijdens confrontaties tussen gewapende facties, in Tripoli, Libië, 15 augustus 2023. Stringer/Reuters

Twee invloedrijke gewapende groepen zijn sinds maandagavond gewelddadig met elkaar in gevecht in de Libische hoofdstad. 106 mensen raakten gewond.

Het Tripoli Medical Center zei woensdag dat 27 mensen zijn omgekomen en ongeveer 100 anderen gewond zijn geraakt bij gewelddadige confrontaties tussen maandag 14 augustus en dinsdag 15 augustus tussen twee invloedrijke gewapende groepen in de zuidoostelijke buitenwijk van Tripoli. in “tussentijds rapportDeze dienst, die de hulpverlening in het westen van Libië beheert, maakte dinsdagavond tot en met woensdag 27 doden en 106 gewonden bekend bij deze botsingen met zware wapens tussen twee machtige gewapende groepen in de Libische hoofdstad.

234 gezinnen gered

Volgens dezelfde bron zijn 234 families gered en afgevoerd, evenals tientallen buitenlandse dokters en verpleegsters, die sinds maandagavond gestrand zijn in gevechtszones ten zuiden van de hoofdstad. Drie veldhospitalen en ongeveer 60 ambulances werden gemobiliseerd om de gewonden te helpen en burgers naar veiliger gebieden te evacueren.

De gevechten begonnen na de arrestatie van kolonel Mahmoud Hamza, commandant van de 444e Brigade, op maandag door de Radaa Forces. Er is nog geen informatie ontvangen over de redenen voor zijn arrestatie.

dinsdag laat 15 augustus,”sociale raad“, samengesteld uit notabelen en invloedrijke persoonlijkheden uit Souk Al-Jumaa, een wijk ten zuidoosten van Tripoli en een bolwerk van de Radaa Force, kondigde aan een akkoord te hebben bereikt met het regeringshoofd in Tripoli, Abdul Hamid Dabaiba, om kolonel Mahmoud over te plaatsen Hamza naar “Neutrale kantzonder het te benoemen.

Staakt-het-vuren en de-escalatie

En deze raad gaf in een persverklaring voorgelezen door zijn decaan op televisie aan dat rust en een staakt-het-vuren zullen volgen op deze maatregel, waardoor de rust van dinsdagavond op woensdag in Tripoli kon terugkeren.

Deze twee groepen behoren tot de meest invloedrijke in Tripoli, waar een van de twee regeringen die strijden om de macht zit in een land dat sinds de val van het regime van Muammar Gaddafi in 2011 wordt ondermijnd door verdeeldheid die wordt aangewakkerd door de proliferatie van gewapende groepen. wisselende loyaliteiten.


“data-script =” https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js”>

READ  Vitali Klitschko verwacht elk moment een aanval in Kiev