Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zonder dat hij het weet, proeft de Amerikaanse minister van Financiën paddo’s in China

Zonder dat hij het weet, proeft de Amerikaanse minister van Financiën paddo’s in China

Tijdens een diplomatiek bezoek aan China begin juli proefde de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen onbewust een gerecht met hallucinogene paddenstoelen. Sindsdien een populair lokaal gerecht.

Begin juli bracht de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen een vierdaags bezoek aan China met als doel de spanningen tussen de twee wereldmachten te verminderen. Tijdens dit diplomatieke bezoek, kort na dat van staatssecretaris Anthony Blinken, had Janet Yalen een atypische culinaire ervaring.

vergezeld van “een grote groep mensen” Dat zegt de minister van Financiën tegen CNN, proef een typisch gerecht uit de keuken van Yunnan – een provincie in het zuidwesten van China – op basis van paddenstoelen. Een paddenstoel als geen ander… omdat hij hallucinogeen is en het oppervlak blauw wordt wanneer erop wordt gedrukt, vooral tijdens het snijden. Vandaar de naam van het gerecht: “jian shu qing”, of “blauwe handvisie”.

“Er was daar een heerlijk paddenstoelengerecht. Ik wist niet dat deze paddenstoelen hallucinogene eigenschappen hadden. Daar kwam ik later achter”, vertelde ze geamuseerd aan CNN, terwijl ze verduidelijkte dat zij niet degene was die erom vroeg. En dat geen van hen werd beïnvloed door de paddenstoelenmagie.

“Ik las dat als ze goed gekookt waren, zoals in dit zeer goede restaurant, ze geen effect zouden hebben. Maar we genoten allemaal van de champignons.” [et] restaurant, en niemand van ons voelde enige nadelige gevolgen na het eten ervan.

Niet op voorraad gerecht

Deze proeverij is echter niet aan de aandacht van netizens ontsnapt. Een gebruiker van Weibo, een Chinees sociaal netwerk, lanceerde een lange hashtag “De eerste maaltijd van de Amerikaanse minister van Financiën Yellen in Beijing is Yunnan”, die viraal ging op internet. Sommige van die posts zijn meer dan zes miljoen keer bekeken, constateert CNN.

READ  Temperaturen dalen: poollucht daalt aan het einde van de week!

Ondertussen heeft het nemen van het gerecht, dat populair is geworden, het stormenderhand veroverd. De restaurantketen die Janet Yellen, In and Out verwelkomde, gaf op Weibo aan dat het binnen een paar uur had gemerkt dat veel van zijn vestigingen geen voorraad meer hadden.

“Om 14.00 uur was Sanlitun de eerste die zijn voorraad uitverkocht had; vanaf 20.00 uur haastten winkels in Shanghai, Shenzhen, Hangzhou, Chengdu, Xi’an, Xiamen en Tianjin zich tot ze ‘uitverkocht’ waren,” zei Ot. op Weibo volgens de Amerikaanse outlet.

Een reis naar China, die het volgens de minister van Financiën mogelijk maakte om de betrekkingen tussen de twee landen te “verstevigen”, maar ook om de lokale economie blij te maken.

De belangrijkste artikelen