Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stop de politieagent die de leiding heeft over de operaties

Hoofdinspecteur Hal Harrell rechtvaardigde de beslissing over het “onduidelijkheid dat nog bestaat” met betrekking tot de reactie van de politie op de moorden.

Artikel door

gepubliceerd

Modernisering

leestijd : 1 minuut.

De politiechef van het Uvald School District had de leiding over de operaties toen de schutter op 24 mei 19 kinderen en twee scholen doodde. Districtssuperintendent Hal Harrell heeft aangekondigd dat Pete Arredondo op woensdag 22 juni is geschorst.

“Sinds het begin van deze gruwelijke gebeurtenis heb ik benadrukt dat het district zal wachten tot het onderzoek is afgerond alvorens beslissingen te nemen over het aannemen van personeel.Supervisor Hal Harrell zei:. Vanwege de resterende onzekerheid en de onbekende timing wanneer ik de resultaten van het onderzoek zal ontvangen, heb ik de beslissing genomen om Chief Arredondo met administratief verlof te plaatsen, met ingang van vandaag.”

Het moet gezegd worden dat de politie en de families van de slachtoffers sinds de tragedie het optreden van de politie in twijfel hebben getrokken. De dag ervoor had de directeur van het Texas Department of Public Safety, Stephen Macroe, vooral kritiek op het feit dat Pete Arredondo had besloten om “Zet het leven van klanten boven het leven van kinderen”. ‘Officieren hadden geweren, kinderen niet. De officieren droegen kogelvrije vesten, de kinderen niet. De officieren waren getraind, niet de schutter.’nogmaals bevestigd.

De directeur voegt toe: “We weten één ding: er is overtuigend bewijs dat de reactie van de politie op de aanslag op de Robb Elementary School een complete mislukking was en ingaat tegen alles wat we hebben geleerd in de afgelopen twee decennia sinds het bloedbad in Columbine.” Hij zei op de middelbare school in 1999.

READ  Duizenden internetgebruikers in Europa hebben geen internet meer na een mogelijke cyberaanval