Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Voor de Europese Centrale Bank vormt de bestrijding van “rentespreads” de kern van haar mandaat. uitleg!

“De president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, benadrukte maandag dat het aanpakken van verschillen tussen de rente op staatsleningen “de kern vormt van het mandaat van het instituut”, en daarmee critici onschadelijk maakt die zouden kunnen denken dat de ECB haar rol opgeeft. De Europese Centrale Bank bepaalt haar monetair beleid voor negentien landen In het eurogebied is het “bestrijden van fragmentatie” een “voorwaarde voor een goede overdracht” van dit beleid, zo werd aangekondigd tijdens een hoorzitting voor het Europees Parlement. »

Laten we rustig en zonder paniek verder gaan, je zult in minder dan 5 minuten kunnen pronken met je diners in de stad met de uitleg die je hebt geleerd over de spreads!

‘Spread’ is een Engelse term (zoals bijna altijd het geval is als u er professioneel en up-to-date uit wilt zien) die in de financiële wereld over het algemeen wordt gebruikt om een ​​spread aan te duiden, dat wil zeggen, het verschil dat bestaat tussen twee indicatoren of prijzen.

Om het eenvoudiger te maken “verspreiden” = verschil.

Maar geef toe dat het pedanter is om “spread” te zeggen, terwijl het “zolder” is om “gap” te zeggen.

Dus aangezien we zoldermensen zijn, laten we het simpel houden.

Dus de ECB is van mening dat er in termen van haar bevoegdheden en verantwoordelijkheden (dat is het mandaat waar we het over hebben) een feit is om ervoor te zorgen dat de verschillen in debetrentes tussen verschillende landen van de eurozone niet te groot worden.

Als Duitsland leent op 1 en Italië op 5, dan is het verschil 5-1 = 4! (Zie je, je hebt ook de krachtige wiskunde van grote financiële instellingen onder de knie.)

READ  Oekraïne bevestigt het neerschieten door Rusland van Antonov An-225, het grootste vliegtuig ter wereld

Deze strijd tegen fragmentatie vormt “de kern van het mandaat” van de Europese Centrale Bank, aldus de Fransen. De monetaire instelling moest vorige week dringend reageren om haar vastberadenheid te tonen om elke daling van de rentetarieven in de eurozone en paniek over de Italiaanse schuld tegen te gaan.

“Niemand mag twijfelen aan onze vastberadenheid en onze toewijding”, zegt Christine Lagarde. Bij gebrek aan een reactie, zei ze, voert de ECB “niet de taak uit die ons door het verdrag is opgedragen, namelijk het waarborgen van prijsstabiliteit”, die door de inflatie op 2% is bepaald. De Europese Centrale Bank kondigde vorige week aan dat ze een “nieuw anti-fragmentatie-instrument” aan het ontwikkelen was om beruchte “spreads” te controleren.

Welnu, deze verhalen over renteverschillen hebben niets te maken met prijsstabiliteit en alles met de schuldenlast van landen, maar de ECB moet haar acties rechtvaardigen, maar dit is bijna de “juiste mond” want om de spreads te vermijden, de ECB zal schuld moeten opkopen Landen die specifiek worden bedreigd door lagere rentetarieven. En de Europese Centrale Bank zal, door staatsschuld op te kopen, de geldhoeveelheid en daarmee de inflatie doen toenemen!

Hoe meer de ECB versnippering vermijdt, hoe meer ze gedwongen zal worden om geld te drukken, en dit zal de inflatie verhogen.

Nu weet je bijna alles over de “spread”!

Charles Sannat

“Dit is een ‘informatief’ artikel, d.w.z. geheel of gedeeltelijk vrij van reproductie, op voorwaarde dat deze paragraaf daarna wordt gereproduceerd. Insolentiae.com is de site waar Charles Sanat zich dagelijks uitdrukt en een onbeschofte en meedogenloze analyse van economisch nieuws geeft. Bedankt voor het bezoeken van mijn site. U kunt zich aanmelden voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief op www.insolentiae.com. »

bron AFP via BFM hier

READ  Zware regen op Sicilië in voorbereiding op orkaan