Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sterrenmeteoren: mis geen van de Perseïden die de hemel op vrijdagavond zullen verlichten!

primair
Zoals elke zomer keren de Perseïden, de beroemde regen van vallende sterren, in augustus terug. Dit jaar vindt de piekactiviteit plaats in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 augustus. Wat is dit natuurverschijnsel? En wat is de beste manier om dit te monitoren?

Elke zomer proberen alle astronomie-enthousiastelingen, met hun ogen op de lucht gericht, een glimp op te vangen van de zwerm vallende sterren van de Perseïden. Hij verschijnt aan de hemel tussen 20 juli en 25 augustus, maar zijn maximale zichtbaarheid vindt plaats in de nacht van vrijdag 12 augustus op zaterdag 13 augustus. Maar waar komt deze prachtige, lichtgevende ballerina vandaan?

komeetstof

Perseïden komen van een stofspoor achtergelaten door een komeet 109/ Swift-tuttle. Deze laatste bevindt zich momenteel in een baan rond de zon. De kern is 26 kilometer lang volgens NASA. De lichteffecten treden op wanneer stof in contact komt en uiteenvalt in de atmosfeer van de aarde met een snelheid van meer dan 200.000 km/u.

Van deze vallende sterdouche is bekend dat deze er in overvloed is. Op het hoogtepunt van de periode komen tussen de 50 en 100 meteoren per uur de atmosfeer binnen.

Hoe merries monitoren?

Om dit astronomische fenomeen te bewonderen, is het niet nodig om uitgerust te zijn met een telescoop, je ogen zullen meer dan genoeg zijn.

De beste tip om te onthouden is om uit de buurt van steden te blijven, omdat lichtvervuiling het sterkst is. U kunt bestanden bekijken naturefrance.fr .poster Hieronder weergegeven, de beste sterrenkijkgebieden van Frankrijk.

Kaart van lichtvervuiling in Frankrijk
Screenshot van het rapport van de National Biodiversity Observatory 2021

(Klik op foto’s om te vergroten)

Zoom in/uit op Occitanie's kaart van lichtvervuiling

Zoom in/uit op Occitanie’s kaart van lichtvervuiling
Screenshot van het rapport van de National Biodiversity Observatory 2021

Wees gewaarschuwd, dit jaar kan het ingewikkelder zijn om de vallende sterren te observeren in de nacht van 12 op 13 augustus, omdat de maan vol zal zijn, herinnert NASA zich.

Het is glans! \ ud83c \ udf0c
De Perseïden meteorenregen van dit jaar zal te maken krijgen met de helderheid van de volle maan. Zoek uit of je in augustus na middernacht (lokale tijd) weg bent. 12 of 13, wanneer je op zijn hoogtepunt bent – misschien heb je geluk en zie je de helderste. https://t.co/vFkqWhKomi pic.twitter.com/iPP9lsYmzx

—NASA (@NASA) 1 augustus 2022

Dus trek de natuur in en kijk omhoog naar de lucht, misschien wacht er een verrassing op je! En als je vanavond niet beschikbaar bent, geen paniek: deze torenhoge sterren zijn nog tot 25 augustus zichtbaar.

READ  Een wereldwijd videogamefenomeen dat binnenkort zal worden aangepast voor bioscoop? bioscoop nieuws