Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een astrofysicus beloofde: “Na middernacht zie je enkele tientallen per uur.”

Een astrofysicus beloofde: “Na middernacht zie je enkele tientallen per uur.”

Indrukwekkende Perseïden op vrijdag, deze regensterren lineair “Dat zou in plaats daarvan het vrijkomen van kometenstof moeten worden genoemd”astrofysicus Hervé Doll adviseert franceinfo om zich te settelen “In een zeer donkere omgeving” En de “Na middernacht”En de Wanneer de aarde zijn baan tegenkomt. “Je zou tientallen tientallen per uur kunnen waarnemen. Laten we zeggen dat er elke 30 seconden, elke minuut, elke twee minuten een zal zijn”het is een belofte.

franceinfo: Waarom zien we altijd een meteoor in augustus?

Herve-pop: Het zijn de overblijfselen van een komeet die de aarde elk jaar op ongeveer dezelfde plaats doorkruist. Het valt dus elke keer half augustus, ook als er andere zwermen zijn in november of december. Die in augustus is het populairst omdat je meer buiten bent, je een T-shirt kunt dragen en het is makkelijker.

Hoe groot zijn deze Perseïden?

Dit zijn hele kleine deeltjes in de orde van grootte van een miljoenste meter. Het is echt stof dat een paar jaar geleden door een komeet is neergeslagen. En aangezien de aarde met een zeer hoge snelheid in haar baan rond de zon komt, razen deze kleine deeltjes met extreem hoge snelheden door de atmosfeer. Ze branden in een oogwenk op enkele duizenden graden en dus zien we deze vallende sterren. In feite is de term ster zo ongepast dat je grofweg zou moeten zeggen dat ze komeetstof uitspuwen.

Hoeveel vallende sterren zullen we vanavond kunnen zien als we een uur in onze tuin of in een tuin zitten?

READ  Veiligheid: FR-Alert, Bevolkingswaarschuwingssysteem

Dus al, als we niet oppassen, zien we misschien helemaal niets. Je zou in een erg donkere ruimte moeten zijn, in plaats van in het tweede deel van de nacht. Na middernacht zal het beter zijn als de aarde op dat moment naar zijn baan en dus naar het stof is gericht. U kunt enkele tientallen per uur volgen. Verwacht geen meteoor zoals de hyperspace in Star Wars. Laten we zeggen dat er elke 30 seconden, elke minuut, elke twee minuten een zal zijn.

Zal de volle maan de show waarschijnlijk bederven?

Ja een beetje want het is erg helder. Bovendien is het een kans om te zien dat de maan geel is. In feite reflecteert het de kleur van de zon en verlicht zo de lucht. We zien dus nog steeds veel meteoorsterren, maar in feite iets minder dan wanneer de maan er vanavond niet zou zijn. Daarna gaat het een paar dagen door. In feite zal de piek vanavond zijn, maar we kunnen twee of drie dagen ervoor en erna nog steeds merken.