Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Regen van vallende sterren om vanavond te vieren

In de nacht van vrijdag op zaterdag komen duizenden vallende sterren de atmosfeer binnen. Zichtbaar met het blote oog, mits u zich aan enkele regels houdt.

Een regen van sterren die in de lucht vallen om te observeren. Van vrijdag tot zaterdag is het Perseïdennacht, wanneer miljoenen vallende sterren onze hemelse gewelven zullen doorkruisen. Het fenomeen, dat zich elk jaar voordoet, doet zich voor van 17 juli tot en met 24 augustus, maar vanavond zal de show op zijn hoogtepunt zijn.

Dit enorme aantal sterren is afkomstig van het puin van komeet Swift-Tuttle, die elke 133 jaar dicht langs de aarde passeert. Stof scheidt zich ervan af tijdens zijn baan in onze melkweg.

En dan die kleine stukjes die de atmosfeer binnenkomen met een snelheid van 58 km/sec en die oplossen in felle kleuren zoals rood, blauw of groen.

Super maan tegelijkertijd

Dit jaar verwachten specialisten 50 tot 60 zichtbare sterren per uur. Meestal zijn er tijdens piekactiviteit tot 100 sterren per uur te zien. Maar vannacht zal de volle maan schijnen op de laatste supermaannacht van het jaar en kan het zicht op sommige sterren worden vertroebeld.

Hij legt uit: “We moeten genoegen nemen met de meest intelligente mensen en dit terugbrengen tot maximaal tien uur per uur.” Futura-vlag.

Maar maak je geen zorgen, de sterren zullen er zijn, laat Gilles Dawidowicz, vice-president van de Astronomical Society of France, onze collega’s vanactu.fr.

“De maan kan een probleem zijn, maar hij zal niet de hele nacht in het zicht blijven. Als hij veel licht veroorzaakt, kun je jezelf zo positioneren dat hij bijvoorbeeld achter een boom verborgen is”, zei hij.

Geen verrekijker nodig

Om het meeste uit dit hemelse spektakel te halen, is het raadzaam om in het tweede deel van de avond vanaf 01.00 uur naar de lucht te kijken. Geen telescopen nodig, sterren zijn zichtbaar met het blote oog. NASA raadt het gebruik ervan af vanwege het extreem beperkte gezichtsveld dat het instrument biedt.

READ  2021 iPad Pro 12.9 '' heeft een nieuw Magic Keyboard nodig

De ruimte stad Ze adviseert “blijf uit de buurt van stedelijke gebieden en lichtvervuiling door verlichting”, schrijft ze op haar site. Franse Vereniging voor Astronomie Lijsten in interactieve kaart Met de beste uitkijkposten van Frankrijk tijdens deze sterrennacht.

Om de meeste sterren te zien, moet je naar het noordoosten kijken, in de richting van het sterrenbeeld Perseus, waar het meeste puin de atmosfeer van de aarde doorkruist.

Space City raadt vooral aan om weg te blijven van lichtbronnen van mobiele telefoons. Een van hen legt op hun website uit: “Hierdoor zal de pupil krimpen door de helderheid van het scherm en dan verlies je wat broosheid, het duurt ongeveer 15 minuten om hun nachtzicht te herstellen.”