Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sterke veroordeling van de voormalige burgemeester van Calabrië, een figuur voor het ontvangen van immigranten

De voormalige burgemeester van Riace in Calabrië (zuiden), Domenico Lucano – een symbolische figuur voor de opvang en integratie van immigranten in Italië – is donderdag veroordeeld tot meer dan 13 jaar in het Gerecht van Eerste Aanleg. Bijna links werd Domenico Lucano, die sinds de jaren 2000 immigranten verwelkomde in zijn verlaten dorp in Calabrië (zuiden), met als doel ontwikkeling en banen nieuw leven in te blazen, in de herfst van 2018 gearresteerd en onder huisarrest geplaatst.

Details over de veroordeling van donderdag die door de Lockery-rechtbank aan de pers is bekendgemaakt, zijn nog niet bekendgemaakt. Maar de heer Lucano is er met name van beschuldigd gearrangeerde schijnhuwelijken te hebben gesloten om vrouwen die asiel hebben geweigerd, te helpen in Italië te blijven. Hij werd ook beschuldigd van het afwijzen van een oproep tot het indienen van biedingen om aan immigranten gelieerde coöperaties opdracht te geven om afval te beheren in zijn dorp van 1.800 inwoners. De gemeente Riace wordt al jaren gefinancierd door Europese en Italiaanse fondsen. Volgens Italiaanse media heeft Domenico Lucano de teruggave van 500.000 euro aan Europese financiering bevolen.

De procureur-generaal had bijna 8 jaar cel geëist tegen de oud-gemeenteraadslid, die naar eigen zeggen geschokt was door zijn zware straf die donderdag werd bekendgemaakt. “Ik verwachtte vrijspraak. Ik zal voor altijd worden beïnvloed door de acties die ik niet heb gedaan“reactie. Zijn advocaten kondigden aan in eerste aanleg in beroep te gaan tegen deze uitspraak en stellen dat de oud-burgemeester in deze zaak geen financieel voordeel heeft behaald. Onderscheiden in 2010 met de derde “De beste burgemeester ter wereldLucano, genoemd als een van de 100 meest invloedrijke mensen door het tijdschrift Fortune in 2016, heeft een documentaire verhaal van Wim Wenders en een tv-film geïnspireerd.

READ  direct. Covid-19: In Zwitserland en Portugal zijn cafés, sportscholen of bioscopen heropend

zie ook – Opvang van immigranten: “Christus sprak de gewetens van individuen aan, niet van heersers.”