Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stephen Richards treedt af als CEO van Orange na aangeklaagd te zijn in Tappy-zaak

Stephen Richards werd uiteindelijk veroordeeld in de arbitragezaak tussen Bernard Tapie en Crédit Lyonnais. De groep maakte in een persbericht bekend dat Stephen Richard, CEO van Orange, het telecombedrijf uiterlijk eind januari 2022 zal verlaten.

Stephen Richard

Na ruim 10 jaar bij Orange te hebben gewerkt, heeft Stephen Richard zijn ontslag ingediend bij de raad van bestuur van Orange. Zijn vertrek gaat eind januari 2022 in.

Een verandering in het bestuur voor Orange

Eerder op woensdag 24 november werd Stéphane Richards veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 50.000 euro voor het manouvreren van zakenman Bernard Tapie om schadevergoeding te krijgen van Credit Lyonnais mede uit de verkoop van Adidas.

Ter herinnering: in 2018 waarschuwde minister van Economie, Bruno Le Maire, dat Stéphane Richards bij een veroordeling zijn mandaat zou moeten overdragen. De staat is de grootste aandeelhouder van Orange, met meer dan 20% van het kapitaal.

Stephen Richards was van plan om voor een derde termijn CEO te blijven, zijn huidige termijn eindigde medio 2022.


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s op YouTube bekijken.

READ  Daimler verkoopt zijn belang van 3,1% in Renault - 10/11/2021 om 21:00 uur.