Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Pfizer-vaccin voor kinderen van 5 tot 11 jaar is goedgekeurd door de Europese regelgever

De Europese regelgevende instantie voor geneesmiddelen (EMA) zei donderdag dat het Pfizer Covid-19-vaccin voor kinderen van 5 tot 11 jaar is, wat de weg vrijmaakt voor vaccinatie in deze leeftijdsgroep in de Europese Unie. Dit mRNA-vaccin is al toegestaan ​​voor kinderen ouder dan 12 jaar in de 27 landen van de Europese Unie.

Het Europees Geneesmiddelenbureau nam dit besluit na een buitengewone vergadering van het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CMUH) over de kwestie van deze uitbreiding van de indicatie. De AEM stelt voor om het vaccin te geven in twee doses van 10 mcg (in plaats van 30 voor volwassenen) met een tussenpoos van drie weken. “Het voordeel van Comirnaty voor kinderen van 5 tot 11 jaar weegt zwaarder dan de risico’s, vooral voor degenen wiens toestand het risico op het ontwikkelen van een ernstige vorm van Covid-19 verhoogt”, zei AEM.

Het bureau toonde aan dat het vaccin 90,7% effectief bleek te zijn in een proef met 2.000 kinderen in deze leeftijdsgroep. Bijwerkingen zijn getest “mild of matig”. Het kan enkele dagen aanhouden en kan zich manifesteren als plaatselijke pijn op de injectieplaats, vermoeidheid, hoofdpijn, spierpijn of verkoudheid.

Verschillende andere validatiestappen vóór mogelijke publicatie

Dan is het aan de Europese Commissie om groen licht te geven, ook al volgt ze meestal het advies van EAJ op. Ze kondigde aan dat ze de zaak zou voorleggen aan de Ethische Adviescommissie en de Hoge Autoriteit voor Gezondheid, en ongeacht hun mening, zal de vaccinatie van kinderen van 5-11 jaar in Frankrijk niet vóór 2022 beginnen.

READ  Energiecrisis en inflatie, Cac 40-index daalt meer dan 2%, marktnieuws

Minister van Volksgezondheid Olivier Veran zei dat Frankrijk de mogelijkheid bestudeert om kinderen van 5-11 jaar te vaccineren tegen Covid-19, maar dat dit in ieder geval niet vóór “begin 2022” zal gebeuren. En de Franse minister van Volksgezondheid kondigde tijdens een persconferentie in Parijs aan dat hij de Raadgevende Ethische Commissie en de Hoge Autoriteit voor Gezondheid zou toespreken. Op basis van hun advies neemt de regering vervolgens haar besluit.

Buiten continentaal Europa is het Pfizer-vaccin al goedgekeurd voor kinderen van 5 tot 11 jaar in een klein aantal landen, waaronder de Verenigde Staten, Israël en Canada.