Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Orange CEO Stephen Richard zal uiterlijk eind januari zijn functie neerleggen nadat hij in hoger beroep schuldig is bevonden

verwachte beslissing. De CEO van Orange sinds 2011, Stephane Richard, zal uiterlijk eind januari zijn functie neerleggen, nadat hij in hoger beroep schuldig is bevonden in de zaak. Controversiële arbitrage tussen Bernard Tapie en Crédit Lyonnais. Dit werd woensdag 24 november bekendgemaakt in een persbericht, de groep Telecommunicatie.

Zijn ambtstermijn als groepsvoorzitter eindigde aanvankelijk medio 2022 Het wordt van kracht vanaf de oprichting van een nieuw regeringssysteem en uiterlijk op 31 januari 2022., identificeerde het bedrijf en voegde eraan toe dat Stefan Richard zijn taken tot dit vertrek bleef uitoefenen.

Als hij een dossier heeft opgesteld “Persoonlijke wens” Om aan het einde van zijn derde termijn groepsvoorzitter te blijven, door de functie van algemeen directeur op te geven, werd zijn ambitie de bodem ingeslagen door zijn veroordeling door het hof van beroep van Parijs met een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 50.000 euro.

In 2018 waarschuwde de minister van Economie, Bruno Le Maire, dat in geval van veroordeling Stéphane Richard zijn mandaat zou moeten afstaan, terwijl de Franse telecomgigant de staat als hoofdaandeelhouder beschouwt, met meer dan 20% van het kapitaal . “Voor alle beursgenoteerde bedrijven die onder mijn verantwoordelijkheid als minister van Economische Zaken vallen, moeten de spelregels duidelijk zijn: als er een veroordeling is van een directeur, is er een onmiddellijk vertrek van de directeur.”zei Bruno Le Maire.

Na een openbare vrijspraak in juli 2019 oordeelde het Hof van Beroep dat de arbitrage, die € 403 miljoen toekende aan Bernard Tapie en sindsdien is vernietigd in civiele zaken, inderdaad “oplichter” de auto’s Hij was bevooroordeeld in de richting van de belangen van de zakenman. De 60-jarige Stephane Richard, destijds stafchef van de minister van Economische Zaken Christine Lagarde, werd schuldig bevonden aan “medeplichtigheid aan de verduistering van openbaar eigendom”.

READ  Komen uw reizen begin juli in gevaar?