Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na te zijn veroordeeld in de Tabby-zaak, zou Stephen Richards het presidentschap van Orange kunnen verlaten

Na te zijn veroordeeld in de Tabby-zaak, zou Stephen Richards het presidentschap van Orange kunnen verlaten

Stephen Richards werd veroordeeld in de Tapie-zaak. De sleutel: een voorwaardelijke gevangenisstraf, een boete en een inmiddels lastige plek om aan het roer te blijven van de Oranje-operator.

Een zucht van verlichting in 2019 voor Stephen Richard en zijn medewerkers. Als voormalig stafchef van minister van Economie Christine Lagarde, raakte de Orange-topman verstrikt in de Tapie-zaak en ontsnapte toen aan een gevangenisstraf. Verandering van toon na twee jaar.

Op 24 november heeft het hof van beroep van Parijs Stephane Richard veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een boete van 50.000 euro in verband met deze zaak. Hij werd schuldig bevonden aan medeplichtigheid aan de verduistering van publieke middelen tijdens de arbitrageprocedure van Crédit Lyonnais, waar Bernard Tapie in 2008 ongeveer 400 miljoen euro aan ontving. De beschuldiging van fraude en detentie werd niet ingediend. De officier van justitie had drie jaar cel geëist, waarvan twee voorwaardelijk, en een boete van 100.000 euro.

Maar deze veroordeling roept ook vragen op over zijn positie als hoofd van de huidige operator. Bruno Le Maire, de Franse minister van Economie en Financiën, heeft het standpunt van de regering duidelijk verwoord. “Voor alle beursgenoteerde bedrijven die onder mijn verantwoordelijkheid als minister van Economische Zaken vallen, moeten de spelregels duidelijk zijn: als de leider wordt veroordeeld, vertrekt de leider onmiddellijk.“, Aangekondigd in 2018. Zo kan het vertrek van Stephen Richard vanaf vandaag worden vastgelegd op een vergadering van de Raad van Bestuur. Als hij had gezegd in het Oranje-voorzitterschap te willen blijven, terwijl zijn termijn in mei 2022 afloopt, ziet de zaak er nu heel ingewikkeld uit.

Bron : uitdaging

READ  In vaccins wordt de sfeer gespannen