Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Online verkoopwebsite Wish verdwijnt uit de grote zoekmachines in Frankrijk

Een dergelijke procedure is zeldzaam. Maar na een onderzoek door het Directoraat-Generaal Concurrentie, Consumentenzaken en Fraudebestrijding (DGCCRF), zouden Wish-site en -app moeten verdwijnen uit grote zoekmachines zoals Google en uit app-winkels.

De conformiteit en veiligheid van een groot aantal producten die het platform op internet lanceert, is vastgesteld, meldt woensdag 24 november. Parijs Dat werd geciteerd door het ministerie van Economische Zaken. De Wish-site is echter nog steeds toegankelijk door het adres rechtstreeks in te voeren.

Van de 140 producten die op Wish werden verkocht en door DGCCRF werden geanalyseerd, werd een groot aantal als niet-conform aangemerkt. Zo wordt 90% van de geanalyseerde elektrische apparaten als gevaarlijk beschouwd, evenals 62% van de mode-sieraden en 45% van het speelgoed.

“Er is geen reden om online te tolereren wat we niet accepteren in fysieke winkels”Bruno Le Maire, minister van Economische Zaken, zei het dagelijks.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Wish et Cie of apparaten uitnodigen

claimde honderd miljoen gebruikers

Na het platform op de hoogte te hebben gebracht van het bestaan ​​van deze illegale producten, merkte DGCCRF op dat zelfs nadat ze zijn verwijderd, ze vaak onder een andere naam verschijnen. Dus Wish riep op tot naleving en is van mening dat het sindsdien niets heeft ontvangen “bevredigend antwoord”Vandaar zijn besluit. De verwachting is dat de boete duurt totdat Wish weer aan de wet voldoet.

Als onderdeel van een onderzoek naar de veiligheid van producten die op online marktplaatsen worden verkocht, kondigde DGCCRF medio oktober aan dat het 60% van de incompatibele producten op verschillende platforms had waargenomen, waaronder 32% die gevaarlijk waren.

READ  Levensverzekering: geef uw oude contracten een tweede leven
Lees ook Wens e-commercesite gericht op fraudebestrijding

Wish, opgericht in 2010 en met het hoofdkantoor in San Francisco, is eigendom van de ContextLogic Company. Het beweert ongeveer 100 miljoen actieve gebruikers te hebben en werd in december 2020 op Wall Street voor het publiek uitgerold. In november 2020 werd het platform al beperkt door fraudebestrijding in een ander onderzoek: Ze werd vooral beschuldigd van het doorvoeren van prijsverlagingen “misleidend” en introduceerde loodproducten die nog niet beschikbaar waren voor verkoop.

De wereld met AFP