Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het eiwitvaccin van Novavax zal naar verwachting binnenkort in Europa aankomen

Dit nieuwe vaccin maakt gebruik van traditionele recombinante eiwittechnologie, zoals het Sanofi-vaccin.

Novavax-vaccin Wordt het de vijfde pas op het oude continent? Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) begon op 17 november met het onderzoeken van het Amerikaanse biotechdossier en kon beslissen “In een paar wekenOok wachten op het Europese groene licht, Frans-Oostenrijkse biotech Valneva.

Het Novavax-vaccin, in Europa Nuvaxovid genoemd (Covovax in zuidelijke landen), vertoonde aan het einde van de klinische fase III-studie een algehele werkzaamheid van 90% tegen Covid-19. Er zijn andere onderzoeken gaande om de werkzaamheid van het vaccin als dosisbooster te evalueren, waaronder een fase II-onderzoek in de Verenigde Staten en Australië. “De goede resultaten van deze studie versterken ons vertrouwen dat een boosterdosis NVX-CoV2373-vaccin brede bescherming kan bieden tegen ziekten, ook tegen bekende en opkomende varianten.Zei Gregory M. Glenn, directeur Onderzoek en Ontwikkeling bij Novavax.

In tegenstelling tot messenger-RNA-vaccins (Pfizer/BioNTech,

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 77% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  BMW 320e Lounge-test: de meest redelijke hybride uit de 3-serie