Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Verenigde Staten vertrouwen op hun strategische reserves om te proberen de prijzen te verlagen

Het is een zeldzame beslissing. Het Witte Huis heeft dinsdag (23 november) aangekondigd dat de Verenigde Staten 50 miljoen vaten olie uit hun strategische reserves zullen gebruiken in een poging om de benzineprijzen te verlagen, in een sterke stijging.

Het proces wordt uitgevoerd in overleg met andere landen die grootverbruikers zijn van zwart goud, met name China, India, Japan, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk, aldus een persbericht. Door het aanbod te vergroten, hopen de Verenigde Staten en andere landen de prijzen automatisch te verlagen. Na deze aankondigingen verloor Brent 1,3% terwijl WTI 1,8% verloor.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Olie: de onmogelijke vergelijking van Joe Biden

In het verleden heeft Washington drie keer toestemming gegeven voor de noodlossing van olie uit de strategische reserve – de meest recente dateert uit 2011, toen de “Arabische Lente” uitbrak in Libië, een lidstaat van de organisatie. Landen (OPEC).

OPEC drong aan op verhoging productie

Het Witte Huis heeft er herhaaldelijk bij de OPEC op aangedrongen om de productie op te voeren. Het kartel, dat een bondgenootschap heeft met Rusland en negen andere producerende landen in het kader van een overeenkomst om de productie van zwart goud vrijwillig te beperken, laat nog steeds elke dag meer dan 4 miljoen vaten ondergronds achter.

Hoewel de OPEC-bijeenkomst was gepland voor 2 december, slaagden de Verenigde Staten er echter niet in de organisatie en haar bondgenoten te overtuigen. Dit laatste benadrukt de afwezigheid van een tekort aan olie en bevestigt dit Het zal zijn productie verhogen met 400.000 vaten per dag, meer niet.

READ  Volgens Bloomberg zou de verkoop van Hella geschat kunnen worden op 8 miljard euro

Het gebruik van strategische reserves zou echter een reactie van OPEC+-leden kunnen veroorzaken, wat volgens sommige analisten op zijn beurt de geleidelijke toename van hun productie zou kunnen vertragen.

Le Monde met Agence France-Presse en Reuters