Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stellantis gaat binnenkort 12 elektrische auto’s produceren in Frankrijk

Stellantis gaat binnenkort 12 elektrische auto’s produceren in Frankrijk

Het autoconcern zet geleidelijk al zijn Franse vestigingen om naar elektrisch.

zal de Stellantis-groep produceren”in een korte tijd12 elektrische auto’s in Frankrijk, vergeleken met zes momenteel, maakte algemeen directeur Carlos Tavares maandag bekend op de Autosalon van Parijs. Carlos Tavares, samen met president van de Republiek Emmanuel Macron, die de Peugeot-stand bezocht, zei dat de Peugeot 308, 308 kapot en 408 elektrisch vooral in Mulhouse (Haut-Rhin) zal worden geproduceerd.

De groep zei dat de 3008 en 5008 elektrische SUV’s zullen worden geproduceerd in Sochaux (Dobbs) en in de toekomst Citron met elektrische SUV’s in Rennes. “We zijn bezig geloof te hechten aan dit pad dat we voor onszelf hebben uitgestippeld, namelijk om in 2030 twee miljoen elektrische auto’s in Frankrijk te laten produceren.‘, begroet door de president van de republiek.

zie ook – Xavier Chardon: “In de auto komt elektriciteit niet meer terug”

We hebben al een miljoen in 2026-2027De heer Macron vervolgde.We zullen er zijn om langdurige ondersteuning en begeleiding te bieden, om van Frankrijk opnieuw het grote land van de auto’s van morgen te makenDe Frans-Italiaans-Amerikaanse groep Stellantis, waarvan de Franse staat eigenaar is, heeft al elektrische DS3 en Opel Mocha geproduceerd in Poissy (Yvelines) en elektriciteitsbedrijven in Hordain (noorden), en zal ook elektrische batterijen produceren in Dufferin (Pas de Pas de Calais).

Van zijn kant heeft rivaal Renault de aankondigingen met betrekking tot de productie van zijn R4 en R5 elektrische auto in Frankrijk verdubbeld. Hoewel de overgang naar elektrificatie zorgen oproept over de omvang van fabrieken,Al onze industriële sites (in Frankrijk) hebben nu een duidelijke toekomst voor zichDe heer Tavares beweerde,En de technologie om de concurrentie het hoofd te bieden, vooral de Chinese concurrentie die je vandaag kunt zien in de Mundial de Paris“.

READ  Société Générale zal naar verwachting 500 banen schrappen in Frankrijk

Zo zijn alle Franse Stellantis-sites nu elektrisch en zal de productie ervan het bedrijf in staat stellen om in 2038 CO2-neutraal te worden.aldus de groep in een persbericht.