Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Livret A: Dit is de tijd die je nodig hebt om je spaargeld te verdubbelen!

Livret A: Dit is de tijd die je nodig hebt om je spaargeld te verdubbelen!

Het blijkt dat met inflatie sparen een prioriteit wordt. Maar het doel is niet alleen geld te besparen, maar ook om het te laten gebeuren Laat het geld werken. Laten we, nu de inflatie stijgt, 100 euro opzij zetten is als geld verliezen in de loop van de tijd. In feite, als alles begint te kosten, zal 100 euro niet dezelfde waarde hebben. Dus de Fransen zetten hun geld op spaargeld rendementspercentages. Zoals Livret A. Maar om de hoofdstad van Livret A te verdubbelen, kost tijd. We zullen hier alles uitleggen.

Handboek A en zijn ontwikkeling

Livret A is een van de meest gebruikte spaargelden van de Fransen. In het bijzonder was hij in staat om zijn rendement te zien Goed ontwikkeld dit jaar. In feite zag hij afgelopen februari zijn rendement verdubbelen, Dus van 0,5% naar 1%. Een opmerkelijke ontwikkeling, maar het maakt het duidelijk niet mogelijk om de inflatie te compenseren. Daarom besefte de Bank van Frankrijk de kracht van inflatie en besloot ze een nieuwe stap te zetten.

Op dat moment, afgelopen augustus, wilde de Bank van Frankrijk de Fransen helpen. Dus stelde ik voor om het rendement van Livret A opnieuw te wijzigen, maar dit behoeft bevestiging van de overheid. Zo verdubbelde in augustus het rendement op de rekening van Livret A opnieuw. Daarbij kon ze van 1% naar 2% gaan. Maar ook hier blijft dit verre van de inflatie.

Livret A en kapitaalverdubbeling

Livret A is echter nog steeds een investering Een favoriet van de Fransen. Het wordt gebruikt door meer dan 55,6 miljoen mensen. Met name het rendement blijft nauwlettend in de gaten. Deze laatste zal in feite ongeveer twee keer per jaar worden herzien. Op de website van de overheidsdiensten wordt het rendementspercentage bekend gemaakt.in januari en julimet een aanvraag op 1Vers volgende maandMaar zelfs als deze opwaartse trend in het rendement een zeer positief punt lijkt te zijn, lijkt het nog steeds onvoldoende U ziet uw kapitaal vermenigvuldigen dankzij het rendementWe moeten geduld hebben.

READ  Medef bereidt zich voor om Geoffroy Roux de Bézieux op te volgen

rekenmethode

Dus om erachter te komen hoe lang het duurt om uw kapitaal op Livret A te verdubbelen, is er een vrij eenvoudige techniek. Gebruik gewoon het accountformulier Dat bepaalt het aantal jaren dat de initiële besparing nodig heeft om te verdubbelen. Dit is gebaseerd op het rendement. Het was de beroemde Albert Einstein die het uitvond,72 inch.

Het is dus voldoende om het rendement van Livret A te delen door 72. In het onderhavige geval is het dus noodzakelijk Deel 72 door 2 Om te krijgen Aantal jaren nodig. We vinden dus het getal 36. Dit betekent eenvoudig dat: Als je 1000 euro in het begin zetNa een jaar 20 euro erbij. En als je zo doorgaat, tot en met 36 jaardan bereik je Resultaat 2039,89 €.

Aan de andere kant houdt de berekeningsmethode van de tijd die nodig is om de besparingen van Livret A te verdubbelen, niet alles in aanmerking. In werkelijkheid, We houden geen rekening met inflatie, risico’s of zelfs belastingen in deze berekening. Het blijft dus onwaarschijnlijk dat het rendement niet altijd op 2% zal blijven.

Andere besparingen

Maar de Fransen gebruiken Livret A niet alleen om te sparen. Sterker nog, er zijn bijvoorbeeld ook levensverzekeringen te vinden. Maar het duurt ook lang voordat het startkapitaal is verdubbeld. Dus, Voor deze besparingen blijft het rendement lager dan het rendement op Livret A. In werkelijkheid Rendement Voor levensverzekeringen bleef ongeveer 1,28% over. Dus we twijfelen snel Het duurt meer dan 36 jaar.

Door de berekeningen uit te voeren, kunnen we dus snel zien dat om de besparingen te verdubbelen, u twee keer zoveel nodig hebt als Livret A. In feite zou het 66 jaar duren voordat uw kapitaal verdubbelt met het rendement op slechts 1,28%. Maar ook daar blijft de berekening onnauwkeurig. Nogmaals, het houdt geen rekening met inflatie of een mogelijke stijging van het rendement. Met andere woorden, het duurt ongeveer Het bewind van Elizabeth II Zodat uw kapitaal verdubbelt om uw leven veilig te stellen.

READ  Waarom praat Sophie de Closets over Sarkozy?

ELP’s

Maar aan de andere kant blijft de koers voor PEL veel interessanter dan voor Livret A, althans dat vinden wij. In feite is het rendement van PEL lijkt 2,5% te zijn. Maar in feite blijft het alleen bruto, niet netto. Dit rendement kan immers ook sociale bijdragen en belastingen opleveren. duidelijk, Dit percentage is ongeveer 1,75% netto rendement. nog steeds minder Dus in brochure a.

Logischerwijs, als Livret A zijn startkapitaal in 36 jaar met 2% zou verdubbelen, kunnen we verwachten dat PEL veel langer zal duren. Dit blijft het geval. In feite, om het basiskapitaal op de PEL . te verdubbelen Bij een rendement van 1,75% duurt het 40 jaar.

Nadelen van Livret A en andere besparingen

Als u uw geld dus sneller wilt zien groeien, zult u een risico moeten nemen. In feite blijven overheidsgebonden spaarmiddelen risicovrij of zeer zwak. En de Dit maakt het niet mogelijk om zeer hoge rendementen te behalen. Om zeer hoge of interessantere rendementen te kunnen behalen, moet u zich wenden tot risicovolle investeringen. Dus je zult zien Aantrekkelijkere prijzen Dat livret A.

Maar het verschil is dat u ook al uw geld kunt verliezen aan een slechte financiële investering. Dit is het risico nemen. Daarom, als u besluit om voor deze methode te kiezen, U moet alleen het geld investeren dat u zich kunt veroorloven om te verliezen. Het voordeel van Livret A is dat je het meestal niet riskeert om het te verliezen. Maar zoals eerder gezegd, met dit soort lage rendement verlies je door de jaren heen toch geld. In werkelijkheid, Bij hoge inflatie is het tarief van 2% niet genoeg om het te dekken.

READ  600 Chinese merken werden gediskwalificeerd vanwege fraude met opmerkingen