Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Top 10 huishoudelijke apparaten in de standby-modus die nog steeds veel verbruiken

Net als bij lidmaatschappen van een sportschool, blijven huishoudelijke apparaten ons geld opslokken, zelfs als we ze niet gebruiken! En als de slaapmodus onze rekeningen zou moeten beperken, is het verre van volledig te elimineren … integendeel.

1. Een centrale computerunit + monitor + stand-by apparaat = 23 euro per jaar voor elektriciteit

1,9 euro per maand zijn de kosten van uw luiheid wanneer u uw computer zelf afsluit en vertrouwt op de standaardinstellingen van deze laatste om zichzelf uit te schakelen tijdens uw afwezigheid. Behalve dat schijn bedriegt en achter de zwarte schermen elektriciteit blijft lopen, zoals blijkt uit dat kleine rode lampje dat knippert – wat je niet kan schelen – dat je niettemin waarschuwt dat je bankrekening daar langzaam wordt opgenomen … maar zeker!

2. De droger = 11,3 euro stroom per jaar

Een wasdroger zou officieel een van de tekenen van uiterlijke welvaart moeten zijn. Terwijl de arme man zich perfect aanpast aan de geur van natte kleren die aan zijn kleren plakken, aarzelt de rijke man niet om gemiddeld 0,5 eurocent te laten vallen per keer dat hij de wasdroger gebruikt. Het kan soms gebeuren dat CSP +++ hun apparaten op stand-by laat staan, wat resulteert in een jaarlijkse uitgave van € 11,3 aan elektriciteit!

4. Aangesloten speakers: € 8,8 stroom per jaar (per speaker)

Verbonden met onze smartphone, met onze stem en vooral rechtstreeks op onze bankrekening om iets minder dan 9 € in elektriciteit te pompen. Zo verbruikt de Google Home Max-speaker 5 keer meer dan de Google Nest Mini. Dezelfde straf voor het equivalent in Amazon!

5. TV = 8,5 euro stroom per jaar

Hoe ingewikkeld het soms ook kan zijn om bepaalde elektronische apparaten op stand-by te zetten, het is erg handig om dit op uw tv te doen. Het enige wat je hoeft te doen is jezelf motiveren om de afstandsbediening los te laten en op te staan ​​van je bank om de 3,4 meter te lopen die je scheidt van de uit-knop van de tv. Een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de planeet.

6. Internetfonds = 6,8 euro elektriciteit per jaar

In feite kost internettoegang u veel meer dan de kosten van uw abonnement. Het nadeel zit hem in de doos die elektriciteit verbruikt zodra het apparaat ermee is verbonden via wifi of via Ethernet, dat wil zeggen bijna altijd. Gemiddeld verbruikt de box 200 kilowatt per jaar, dat is zo’n twintig euro aan stroom alleen. Om energie te besparen, heeft de overheid zojuist aan ISP’s gevraagd om de boxen van hun klanten te updaten, zodat ze na een bepaalde periode van niet-gebruik in stand-bymodus kunnen gaan. Een maatregel die ons in staat zal stellen om aanzienlijke besparingen te realiseren op onze toekomstige rekeningen terwijl we deelnemen aan de nationale inspanning voor “energienuchterheid”.

READ  Primaprix: alles over dit Spaanse discountmerk dat in Frankrijk wordt gecreëerd

7. Digitale fotolijst: 5,8 euro per jaar voor elektriciteit

Reden te meer om dit artefact dat bijna net zoveel energie verbruikt als een goede oude dvd-speler die stof verzamelt, maar toch jaarlijks het equivalent van 6,5 euro aan elektriciteit wegpompt, meteen weg te doen!

8. Spelcomputer: € 4,6 jaarlijkse elektriciteit

44% van het stroomverbruik van de Xbox One en 32% van dat van de PS4 zal zijn wanneer de console op stand-by staat! (Opmerking. We hebben geen informatie voor de nieuwe generieke controllers) Dus de oplossing om elektriciteit te besparen is om uw controller los te koppelen wanneer deze niet in gebruik is, maar ook om de batterij of batterijen (oplaadbaar) voor de controllers te gebruiken in plaats van hun stroomkabel .

9. Laptop: 4,2 euro per jaar voor stroom

De laptop is zuiniger dan de centrale eenheid die met zijn scherm wordt geleverd, maar het is een enorme krachtvraat, zelfs als hij in de stand-bymodus gaat. Maar erger nog, de laptop blijft elektriciteit pompen als hij is aangesloten op de oplader! Om deze verspilling te voorkomen, hoeft u alleen maar uw computer los te koppelen en vervolgens volledig uit te schakelen.

10. Magnetron: 2,9 euro elektriciteit per jaar

Magnetrons, maximaal afval! We vergeven hem echter zo graag dat hij ons dagelijks helpt. En als we onze impact op de stroomvoorziening echt willen beperken, kunnen we hem na elk gebruik loskoppelen, of nog eenvoudiger, de stekkerdoos waarop hij is aangesloten uitschakelen.