Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stad verbiedt vleesreclame, eerste ter wereld

Stad verbiedt vleesreclame, eerste ter wereld

De Milieupartij van Haarlem vindt dat mensen niet langer moeten worden aangemoedigd om vlees te eten.

Ongekend besluit: In Nederland is de gemeente Haarlem, ten westen van Amsterdam, van plan de meeste vleesreclame op openbare plaatsen te verbieden. Volgens BBC News-siteDe maatregel, op initiatief van milieupartij GroenLinks, wordt vanaf 2024 ingevoerd na toevoeging van vlees aan de lijst van klimaatschadelijke producten.

Advertenties waarin vlees wordt gepromoot, worden verbannen uit bussen en stadsschermen. Krant nederlands nieuws, GroenLinks-adviseur Ziggy Klazes rechtvaardigde zich als volgt: “Je kunt mensen niet vertellen dat er een klimaatcrisis is en ze aanmoedigen om producten te kopen die de klimaatcrisis veroorzaken.”

Sterke reacties

Binnen de gemeenteraad van Harlem was het besluit niet unaniem. Sander van den Raad, leider van de conservatieve partij Drotts, grapte: “Wees jezelf in Harlem en hou van wie je wilt. Opvallend is dat de gemeente Harlem een ​​enorme postercampagne organiseert, maar als je liever vlees hebt in plaats van zacht gras, komt de “sponsorkracht” het je vertellen. Totaal verkeerd.»

De vleesindustrie verzette zich fel tegen het besluit, in de hoop dat de gemeente zou gaan “Het is verre van te zeggen wat het beste is voor mensen “. Dat begon een campagne en besloot terug te vechten “Nederland Vliesland” Gericht op het bevorderen van vleesconsumptieEen kwestie van smaakAls economisch voordeel.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is 95% van de Nederlandse bevolking nog steeds vleeseter. Meer dan de helft eet doordeweeks geen vlees en slechts 5% niet, blijkt uit CBS 2021-statistieken.

READ  De dag dat Nederland wereldleider werd op het gebied van klimaat en energie

» Lees verder – Ontdek morgen de initiatieven en actoren voor verandering bij Le Picaro

Bekijk meer – barbecue”Een symbool van mannelijkheid“: Sandrin Rousseau”We moeten een systeem veroordelen dat ons de muur in stuurt»