Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elke 27 april viert Nederland zijn koning in oranje

Gelukkig “Coningstock”! Elke 27 april viert Nederland “Koningsdag” door oranje te kleuren. Wat als we 24 uur Nederlands worden om optimaal te profiteren van dit feest?

Elk jaar bereikt op 27 april een sportkoorts het Koninkrijk der Nederlanden. In feite wordt de nationale feestdag gevierd op de verjaardag van koning Willem-Alexander (geboren 1967). Ter gelegenheid van het festival is het hele land versierd met oranje. Deze kleurrijke passie vindt zijn oorsprong in de achternaam van de koninklijke familie, “Van Orange” (“Oranje”). De leden zijn erg populair en staan ​​zeer dicht bij de burgers. De koning reist elk jaar regelmatig naar verschillende steden om feesten en spelen bij te wonen met zijn vrouw en hun drie dochters. Elke stad en stad in het land organiseert rommelmarkten, straatfeesten, gratis concerten en traditionele spelen. Hoeden, brillen, t-shirts, sjaals, schoenen, pakken… oranje overal op mensen en straten. Scholen en kantoren zijn gesloten, zodat iedereen mee kan doen.

Een onderdompeling onder de Nederlanders

Het is onmogelijk om Koningsdag niet te missen als je er op 27 april bent. Maar de verrassing is dat dit festival niet veel bekend is buiten het land. Het is de minste van de Fransen. Toeristen die tijdens festivals komen, kiezen zelden bewust een datum. En dat maakt de verrassing niet minder leuk, want wie houdt er niet van een gratis feestje omringd door locals in plaats van toeristen? Als je wilt feesten, fan bent van Nederland of gewoon de Nederlandse cultuur beter wilt leren kennen, dan is dit de perfecte dag om in te duiken. Bovendien valt Koningsdag in 2018 op een vrijdag: genoeg voor een kort verlengd weekend. Hier zijn drie tips van reisboekingssites Expedia Om gebruik te maken van het evenement:

1: Verdwaal op het Museumplein in Amsterdam

Ga langs de kanalen in de richting van de Place des Musées en probeer een boot te vinden om aan boord te gaan. Op Koningsdag liggen de grachten vol met oranje boten en het is niet ongewoon om mensen van het ene feest naar het andere te zien springen. Op een dag kan iedereen klimmen! Op het Amsterdamse Museumplein is de sinaasappelkoorts op zijn hoogtepunt: het plein, geflankeerd door de Van Gogh- en Rembrandt-musea, trekt elk jaar bijna een miljoen mensen om te komen dansen bij lokale concerten. Op Koningsdag komen mensen samen in solidariteit ongeacht hun afkomst. Pak een accessoire of een oranje jurk en doe mee met de dans! Iedereen behoort tot dezelfde grote familie, iedereen is oranje.

READ  Amanda Gormans vertaling: Wat onthult de controverse in Nederland

2: Vier Koningsdag in Den Haag of Groningen

De koninklijke residentie staat in Den Haag. De Nederlandse stad zelf heeft dus een hechte band met de koninklijke familie. Kleine tip: Kom de dag voor D-Day om mee te doen aan Koningsnacht. Want in Den Haag begint het feest de dag ervoor. Dit jaar heeft het festival de veelbelovende naam “The Life I Live”. Het voegt trots toe aan de muziek. Voor wie niet van drukte houdt is dit een goed alternatief. Het centrum van de stad wordt opgedeeld in verschillende muziekpodia, elk met een specifiek genre. Wat een manier om een ​​feestelijke sfeer op een meer intieme manier te beleven… De prachtige stad Groningen, gelegen in het noordoosten van het land, verwelkomt dit jaar de koninklijke familie als onderdeel van haar festiviteiten. Lokale ambachten, gebruiken en traditionele spelen worden tentoongesteld in het stadscentrum en de koninklijke familie zal meedoen.

3: Doe goede zaken op straat

27 april is de enige dag dat er zonder vergunning goederen op het openbare plein mogen worden verkocht. Nederlanders houden van afdingen en onderhandelen, dus maken ze optimaal gebruik van deze kans en veranderen de straten van het land voor een dag in één grote vlooienmarkt. Een nieuw paar schoenen voor nog geen twee euro of een tas of boeken of speelgoed voor een paar cent is genoeg. Op deze dag komen kinderen samen om cupcakes en koekjes te verkopen aan bezoekers. De wijken De Jordaan, Vondelpark en De Bijp zijn de beste gebieden om zaken te doen in Amsterdam.

READ  Algra heeft haar hoofdkantoor geopend in Amsterdam, Nederland

Lees ook op onze website:

Reizen: Blauwe hortensia’s van de Azoren naar Portugal

Reizen: Wilde jasmijn in Puglia, Italië

– En al onze reisartikelen…