Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sport | Voetbal: “Gelukkige” Messi in Parijs om de Champions League te winnen

Lionel Messi kondigde woensdag zijn “grote geluk” aan om speler te zijn in Paris Saint-Germain en zijn “dromen” om hem eindelijk de Holy Cup, de Champions League, te presenteren die hij al vier keer won met FC Barcelona.

Hij zei tijdens een persconferentie die live op een gigantisch scherm werd uitgezonden naar honderden fans die zich verzamelden voor het Parc des Princes, dat de Argentijnse spits, om opnieuw de European Football Queen-competitie te winnen, ervan overtuigd is dat hij “in de perfecte plaats.” Met een enorme foto geplaatst “Hallo Leo Messi”.

Verdun “Missimania” niet in Parijs. Fans kwamen bij zonsopgang in de rij staan ​​voor de winkels van de club om er zeker van te zijn dat ze een T-shirt met zijn naam en nummer 30 konden kopen. In de online winkel waren de herenmodellen halverwege de ochtend al op.

– Melkwegstelsels –

Op zondag nam La Boss een dierbaar afscheid van FC Barcelona toen hij begon met het schrijven van zijn legende sinds hij 13 jaar oud was. Maar sindsdien heeft hij besloten om zijn ‘Franse Revolutie’ te maken, zoals het Spaanse dagblad Marca woensdag schreef.

“Ik kan me moeilijk voorstellen dat Messi een ander shirt draagt ​​dan het shirt van Barcelona”, zei Xavi, zijn voormalige collega, in een interview met The Times.

De redenen die de leiders van de hoofdstadclub ertoe brachten de 34-jarige spits in dienst te nemen, zijn bekend: Messi geeft een nieuwe dimensie aan zijn project, zowel sportief als economisch.

Voor het hele Franse kampioenschap, ondermijnd door de gezondheidscrisis en een scherpe daling van zijn audiovisuele inkomsten, is het een verademing. Dit is “buitengewoon nieuws om Ligue 1 internationaal te onthullen”, genoot de voorzitter van de competitie, Vincent Labron.

READ  WereldSBK

Op het veld brengt de aanwezigheid van “Bulga” Parijs dichter bij hun droom om de Champions League te winnen.

Het is een galactisch team, deze zomer versterkt door Georginio Wijnaldum, maar ook door Sergio Ramos en Gianluigi Donnarumma, drie spelers die vorig seizoen aanvoerders waren van Nederland, Real Madrid en AC Milan. Zonder de Marokkaan Achraf Hakimi te vergeten, die tijdens de voorbereidingswedstrijden en de Champions Cup een sterke indruk op zijn rechterbaan maakte.

’s Avonds verwelkomde Ramos op sociale media de komst van Messi, met wie hij na jaren van bittere rivaliteit nu dezelfde kleedkamer zal delen: “Wie had dat gedacht, Leo Messi? Welkom!”

“De toevoeging van Leo aan ons wereldwijde team onderstreept het belang en het succes van ons wervingsproces”, zegt Nasser Al-Khelaifi, president van Paris Saint-Germain.

– Mbappes stilte –

Met Neymar en Kylian Mbappé, als de laatste blijft, zal de Argentijn een van de krachtigste aanvallende trio’s in de geschiedenis vormen, die doet denken aan MSN in zijn Catalaanse tijdperk, samen met Luis Suarez … en Neymar.

De toekomst van de Franse speler, wiens contract nog niet is verlengd, dat in 2022 afloopt en waarover de Spaanse pers bij Real Madrid berichtte, blijft echter onopgelost.

Woensdag aan het eind van de dag is er nog steeds geen reactie op de komst van Messi, in tegenstelling tot Neymar, die blij is “herenigd” te zijn met Messi. Maar Nasser Al-Khelaifi merkte op dat Mbappé met deze indiensttreding geen “excuus” had om te vertrekken.

De toekomstige Parijse speler N.30 zal naar verwachting zaterdag niet verschijnen, tegen Straatsburg in de Franse Ligue 1, vanwege zijn vertraging in de fysieke voorbereiding. Hij zou de 29e kunnen starten in Reims, of na de interlandbreak, tegen Claremont op 12 september. Ondertussen konden fans de eerste stappen van hun nieuwe juweel op het gazon van de tuin zien in een video die zijn vrouw Antonella op Instagram plaatste, waarin we hem kaarten kunnen zien uitwisselen met hun drie kinderen.

READ  Mercato, Galtier, Neymar... Het interview met Luis Campos in Rothen ontbrandt bij RMC

In het bijzonder, als Messi te duur is, zal Messi waarschijnlijk een zeer groot rendement genereren voor de club, die zes keer meer abonnees op Instagram heeft dan zijn speler, zelfs als het publiek van de club exponentieel groeit met 4 miljoen extra abonnees in twee dagen. . Onder hen Leo Messi zelf, die te zien is in een video die woensdag op het account van Paris Saint-Germain is geplaatst.

Volgens de Franse pers bood Paris Saint-Germain een netto jaarsalaris van ongeveer 40 miljoen euro, samen met een grote tekenbonus, aan de Argentijn, die twee jaar scoorde, met een optioneel extra seizoen.

Dergelijke bonussen zouden hem op het niveau van Neymar (36 miljoen euro) brengen, de best betaalde speler in de geschiedenis van het Franse voetbal.

De kans was erg goed voor QSI, in de context van licht financieel spel dat het meer marge geeft.