Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spellingcontroles van Google en Microsoft slaan wachtwoorden en persoonlijke gegevens op

primair
Onderzoekers hebben onthuld dat spellingcontroletools van Google en Microsoft persoonlijke gegevens van gebruikers opslaan.

Systeemfout. Beveiligingsonderzoekers uitJS Otto Het onthulde dat de spellingcontrole van Google en Microsoft de persoonlijke gegevens van hun gebruikers verzamelde en opsloeg.

volgens BFM-tvHet onderzoeksteam legde uit dat wanneer u een formulier of inlogpagina typt, de spellingcontrole uw schrijven analyseert. Dan is de kans groot dat al je gegevens en wachtwoorden naar de servers van Google en Microsoft worden gestuurd.

Verwijder de optie “Toon wachtwoord”

“Als Wachtwoord weergeven is ingeschakeld, stuurt de functie het wachtwoord naar servers van derden. Tijdens het zoeken naar datalekken in verschillende browsers, hebben we een aantal functies gevonden die, indien ingeschakeld, gevoelige gegevens onnodig blootstellen aan derden zoals Google en Microsoft”, zegt Josh Summit, chief technology officer van Otto JS.

Toen waarschuwde het onderzoeksteam verschillende Amerikaanse reuzen. Momenteel hebben Office 365, Alibaba Service Cloud en Google Cloud geen actie ondernomen om de fout te corrigeren. De onderzoekers raden aan de optie “Toon wachtwoord” te verwijderen.

READ  Deze Android- en iOS-apps zijn tijdelijk gratis