Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spelen: PicWicToys onder curatele

Het merk heeft 45 winkels in Frankrijk met 800 medewerkers en een jaaromzet van zo’n 200 miljoen euro.

AFP heeft vernomen dat speelgoeddistributiebedrijf PicWicToys, dat in juli 2019 is ontstaan ​​uit de fusie tussen PicWic en Toys’R Us, onder curatele is gesteld door de rechtbank van koophandel van Lille.

Het merk, dat in Frankrijk 45 winkels heeft met 800 medewerkers en een jaaromzet van zo’n 200 miljoen euro, gaf geen commentaar.

Het toezichthoudende bedrijf van het label, Luderix, verzocht om “het voordeel van de surseanceprocedure” en maandag werd een hoorzitting gehouden, aan het einde waarvan “de rechtbank de procedure voor geopend verklaarde”, zoals we vernamen van de rechtbank van koophandel.

Een nieuwe fase in de zoektocht naar investeerders

Een geïnformeerde bron wees erop dat “PicWicToys in januari 2022 de zoektocht naar nieuwe financiële partners begon”, maar “door de schuldenlast en de scherpe verslechtering van de situatie op korte termijn konden we geen bevredigend bod krijgen.”

“PicWicToys heeft daarom verzocht om een ​​class action te openen bij de handelsrechtbank van Lille Metropole.”

“Deze maatregel zal het met name mogelijk maken om een ​​nieuwe fase van de zoektocht naar investeerders te openen”, zegt deze bron. “Kandidaten die zich al hebben aangemeld en nieuwe potentiële kopers zullen binnen dit meest gunstige kader een overnamebod kunnen doen.”

Volgens de eerder genoemde naaste bron, “sinds 2018 en de fusie van PicWic en Toys’R’Us”, heeft de nieuwe entiteit “praktisch alleen in de context van een crisis geleefd.”

Het merk, dat iets meer dan 1.200 medewerkers telt, lanceerde in 2020 een sociaal plan om het personeelsbestand met meer dan een derde te verkleinen.

READ  Het is officieel, Bugatti wordt... Bugatti Rimac!