Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Special Envoy” op donderdag 5 mei 2022 – Frankrijk 2-5 mei 2022

Elke week is de “Special Envoy” in het nieuws en krijgt hij een “included” gast bij Elise Lucet. Het tijdschrift presenteert belangrijke “menselijke verhalen” en onderzoeksrapporten, met de ambitie om dichter bij het evenement te komen en wie het doet.

Op welke leeftijd kunnen we met pensioen? Het debat woedde tussen de presidentskandidaten. Is het mogelijk om langer te werken? De ‘bijzondere gezant’ ging op bezoek bij de ouderen: gelukkig op het werk, op zoek naar een baan of nog voor de pensionering moe. Sommige bedrijven passen zich nu aan om oudere werknemers in betere omstandigheden te laten werken.

Rapportage door Alice Goffin, Sarah Lerch, Alexander Raymond en Leo Luchmann.

een gast: Bernadette “Tisslain”, winkelier.

Als onderdeel van de sancties die de Europese Unie heeft opgelegd na de Russische inval in Oekraïne, verschenen bijna 900 namen, waaronder de grootste Russische fortuinen, op de “zwarte lijst”. Chalets, villa’s en jachten zijn in het zicht van het “personeel” van Bercy. Hoe vind je ze? Hoe worden de beperkingen opgelegd aan deze rijke Russen? Van Tarragona tot aan de Cote d’Azur onderzocht de ‘Speciale Gezant’ de oorsprong van deze oligarchen die Europese verschoppelingen waren geworden.

Rapportage door Romain Botelli, Olivier Gardet en Michael Bozo.

Met e-commerce komt uw pakket in een paar klikken aan. Bevalt je product niet? Geen probleem: Retourneren geeft je de mogelijkheid om het nogmaals te retourneren. Deze service, die vaak gratis is, heeft het mogelijk gemaakt om de verkoop van e-commerce aanzienlijk te verhogen. Maar deze service heeft een milieukost. De Special Envoy onthult dat deze geretourneerde artikelen soms duizenden kilometers per vrachtwagen of vliegtuig kunnen afleggen…

READ  De Europese Unie kondigt haar overeenkomst aan om "sommige Russische banken" uit te sluiten van SWIFT

Rapportage door Jessica Bertaux, Guillaume Cahor, Colin Gilman en Anthony Journeau/STP.

een gast : Cahors-wolken, Wie hebben meegewerkt aan de ondertekening van dit rapport.

Dit is het verhaal van een foto die zich over de hele wereld heeft verspreid. Het lijk van zes levenloze giraffen die in het zand in de Keniaanse woestijn liggen. Maar vandaag vecht een man tegen droogte en stroperij, waardoor giraffen met uitsterven worden bedreigd. Het is op de Rode Lijst van Bedreigde Soorten geplaatst. Een “Special Envoy” vertelt over deze ongekende strijd in Afrika om een ​​soort te redden.

Rapportage door Helen Ekman, Thomas Barnett / Kraken Films.

een gast : Alexis Leko, Wetenschappelijk directeur van het Zoölogisch Park van Parijs.

De redactie van “Special Envoy” nodigt u uit om commentaar te geven op het programma op zijn pagina FB of op Twitter met de hashtag # Verslaggever.

> Replay van France Télévisions nieuwsmagazines is beschikbaar op de franceinfo website en mobiele applicatie (iOS & robot), sectie “Journals”.

gegevens: afbeelding / gif; base64, R0lGODlhAQABAAAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAAAAAAAAAAAICTAEAOw ==