Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oekraïners beschuldigen Russen van schieten tijdens het evacueren van burgers uit de Azovstal-fabriek in Mariupol

Oekraïners beschuldigen Russen van schieten tijdens het evacueren van burgers uit de Azovstal-fabriek in Mariupol

Satellietbeelden voorspellen het verlies van een derde van de Oekraïense tarweoogst

De opbrengst van de volgende tarweoogst in Oekraïne zal naar verwachting met minstens 35% dalen ten opzichte van 2021 als gevolg van de Russische invasie, Volgens satellietbeelden Geolocatiebedrijf Kayrros analyseerde het in een notitie die vrijdag werd gepubliceerd.

Het conflict heeft het lopende groeiseizoen ernstig verstoord en boeren gedwongen om onder bommen te werken, waar brandstof moeilijk te vinden is. Ter hoogte van de satelliet is het verschil met de gebruikelijke seizoenen al zichtbaar, wat de voorspellingen van analisten ondersteunt.

De beelden zijn gemaakt tussen 14 april en 22 april, minder dan twee maanden nadat Rusland het land was binnengevallen door NASA’s Terra-satelliet. Kayrros vertrouwde op de zogenaamde .-methode Gemeten verschil vegetatie-indexwat een nauwkeurige infraroodanalyse is die de toestand van planten beoordeelt en zo de graanproductie voorspelt.

Op dit moment zal Oekraïne in 2022 21 miljoen ton tarwe kunnen produceren, 12 miljoen ton minder dan in 2021, schat Kairos.

“Nu de gevechten voortduren en een aanzienlijk deel van de tarweproductie van het land afkomstig is uit gebieden in Oost-Oekraïne, waar het conflict het hevigst is, zullen de werkelijke productiecijfers waarschijnlijk lager zijn.”Analisten waarschuwden.

Boeren die toch in de landbouw slagen, zullen moeite hebben met opslag, omdat de export per spoor en over de weg slechts een klein deel van de goederen die per boot vertrekken kan goedmaken. Rusland handhaaft zijn blokkade van de Oekraïense havens, zowel aan de Zwarte Zee als in de havens van Azov, waardoor de handel ernstig wordt belemmerd.

READ  "Versterkte aanval" door Russische raketten in het oosten