Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Negen doden en 40 gewonden bij explosie hotel Havana

Negen doden en 40 gewonden bij explosie hotel Havana

Een krachtige explosie vond plaats in een hotel in het centrum van de Cubaanse hoofdstad, dat vandaag, vrijdag, in aanbouw is. De oorsprong van deze tragedie is nog onbekend.

Negen mensen werden gedood en 40 gewond na een krachtige explosie die vrijdag plaatsvond in een hotel in aanbouw in het centrum van Havana, Cuba, volgens een officieel rapport.

“Tot nu toe zijn er negen doden en 40 gewonden”, zei president Miguel Diaz-Canel op Twitter en betuigde zijn “diepste medeleven” aan de familieleden van de slachtoffers.

De gevel van het 5-sterrenhotel Saratoga en de 96 kamers, twee restaurants en een zwembad op het dak werden zwaar beschadigd door de kracht van de explosie, die plaatsvond net na 11.00 uur lokale tijd, of 17.00 uur, de bron is onbekend.

“De eerste resultaten wijzen erop dat de explosie werd veroorzaakt door een gaslek”, aldus het Twitter-account van het Cubaanse presidentschap.

Redding ter plaatse

Een wolk van rook en stof steeg op vanaf Prado Avenue, de hoofdstraat in het centrum van Havana waar het hotel zich vlakbij het Capitool bevindt. De eerste vier verdiepingen waren volledig verwoest en puin en gebroken glas lagen verspreid over de vloer.

De beschadigde gevel van het Saratoga Hotel na een explosie in Havana, 6 mei 2022
De beschadigde gevel van het Saratoga Hotel na een explosie in Havana, 6 mei 2022 © Adalberto ROQUE – AFP

Verschillende auto’s werden ook vernietigd in de buurt van dit hotel, dat bekend staat om het hosten van vele beroemdheden in de afgelopen jaren, waaronder Madonna en Beyoncé.

Reddingswerkers die in groten getale arriveerden, blokkeerden de oceaan terwijl reddingswerkers onder het puin aan de voet van het hotel naar mogelijke slachtoffers zochten.

READ  De Verenigde Staten zijn van plan de grenzen te heropenen voor gevaccineerde reizigers

President Miguel Diaz-Canel arriveerde daar vanmiddag, vergezeld door premier Manuel Marrero en de president van de Nationale Assemblee Esteban Lazo.