Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spanningen lopen dramatisch op in Azië: Taiwan schiet voor het eerst een Chinese drone neer

Spanningen lopen dramatisch op in Azië: Taiwan schiet voor het eerst een Chinese drone neer

Donderdag schoot het Taiwanese leger voor het eerst een ongeïdentificeerde civiele drone neer die zijn luchtruim binnenkwam nabij een klein eiland voor de kust van China, wat de vastberadenheid illustreert van de Taiwanese regering om de proliferatie van deze inbraken het hoofd te bieden.

China, dat Taiwan als een deel van zijn grondgebied beschouwt, heeft sinds begin vorige maand militaire oefeningen rond het eiland gehouden als reactie op het bezoek van de voorzitter van het Amerikaanse Huis, Nancy Pelosi, aan Taipei.

Lees ook:
Spanningen in Azië: Joe Biden zal het Amerikaanse Congres vragen om meer dan een miljard dollar aan wapenverkoop aan Taiwan goed te keuren

De regering van Taiwan zei dat het geen spanningen zou veroorzaken of escaleren, maar het verborg haar woede over het toegenomen vliegen van drones over eilanden onder haar controle nabij de kust van China niet.

boven het eiland leon

Het Defensie Commando van Kinmen, een archipel van eilanden die wordt gecontroleerd door Taiwan en een paar kilometer tegenover de Chinese steden Xiamen en Quanzhou ligt, zei in een verklaring van het Taiwanese ministerie van Defensie dat de drone het Taiwanese luchtruim boven Lion Island (Shihu) is binnengedrongen. . Eiland).

Taiwan loste dinsdag de eerste waarschuwingsschoten op een Chinese drone, kort nadat president Tsai Ing-wen het leger had bevolen om “sterke tegenmaatregelen” te nemen tegen wat het Chinese provocaties noemde.

Lees ook:
Spanningen in Azië: twee Amerikaanse oorlogsschepen vielen de Straat van Taiwan binnen en China stelt zijn troepen op scherp

READ  Russische pro-Kiev-brigades roepen burgers op om de steden Koersk en Belgorod te evacueren

Haar kantoor zei in een verklaring dat Tsai Ing-wen die boodschap donderdag herhaalde in een toespraak tot de strijdkrachten waarin ze China beschuldigde van het gebruik van drones en andere tactieken om Taiwan te intimideren.

Lees ook:
Spanningen in Azië: ‘We zijn vastbesloten en klaar om te vechten’ De VS en China zijn klaar voor een gewapend conflict voor Taiwan