Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amerikaanse inlichtingendienst zegt dat het Russische leger lijdt aan ‘ernstig tekort aan mankracht’

Amerikaanse inlichtingendienst zegt dat het Russische leger lijdt aan ‘ernstig tekort aan mankracht’

Het bureau wil “een nucleair ongeval vermijden” in de bezette Oekraïense fabriek

De IAEA-delegatie streeft naar: “Voorkom een ​​nucleair ongeval” Bij de Oekraïense energiecentrale in Zaporizja, bezet door Russische troepen, zei de directeur, Rafael Mariano Grossi, die in het gebied arriveerde.

“Het is een missie om te zoeken (…) Om deze belangrijke kerncentrale, de grootste van Europa, in stand te houden”Grossi vertelde verslaggevers in Zaporizja.

De inspectiemissie van het Internationaal Agentschap voor Atoomenergie, die de dag ervoor in Kiev door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky werd ontvangen, verliet de hoofdstad woensdagochtend vroeg. Volgens het Russische persbureau TASS, onder vermelding van een pro-Russische functionaris, zou de delegatie donderdag bij de fabriek aankomen.

“We hebben daar een zeer, zeer belangrijke taak te vervullen, de werkelijke situatie in te schatten en de situatie zoveel mogelijk te stabiliseren”zei meneer Grossi ’s ochtends in Kiev. We zullen er een paar dagen doorbrengen..

Hij zei dat hij veiligheidsgaranties had gekregen van de Russische en Oekraïense autoriteiten. “Deze operaties zijn zeer complex: we gaan naar een oorlogsgebied, we gaan naar een bezette zone”bevestigde de verantwoordelijke persoon.

READ  Aan het begin van de zomer, een grote uittocht van seizoenswerkers in het toerisme in Europa