Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spanning in Nederland na de overwinning van Marokko

Spanning in Nederland na de overwinning van Marokko

De politie greep daarna dinsdag in verschillende Nederlandse steden in Marokko’s historische kwalificatie in de kwartfinales van het WK 2022Dat werd op straat gevierd door vele aanhangers van de Marokkaanse gemeenschap.

De politie zei dat ze twee plaatsen in Amsterdam en Rotterdam hadden ontruimd nadat zwaar vuurwerk was afgestoken.

In Den Haag zei de politie dat ze drie mensen hadden gearresteerd nadat ze fans hadden gevraagd een straat vrij te maken in een gebied waar arbeiders wonen.

“Je ziet jongeren mishandelingen plegen. Sommigen dansen op auto’s en steken zwaar vuurwerk af, soms gericht op hulpdiensten, trams en bussen”, aldus de Amsterdamse politie op Twitter.

“We vragen de relschoppers om naar huis te gaan en Eid rustig thuis te blijven vieren”, voegde ze eraan toe.

In Rotterdam verspreidde de ME een groep ‘hooligans’ die zich op een plein hadden verzameld.

“Er zijn veel mensen in het centrum van Rotterdam nadat Marokko heeft gewonnen. Het verkeer is op verschillende plaatsen gestopt”, aldus de Rotterdamse politie op Twitter, waarbij ze mensen opriep de binnenstad te mijden.

Marokko versloeg Spanje dinsdag na strafschoppen om een ​​historische kwartfinale te bereiken in het WK 2022 en de gruwelijke teleurstelling uit te wissen die plaatsvond in 1986 in dezelfde fase van het toernooi.

READ  Christophe Galtier werd vrijgesproken van beschuldigingen van intimidatie en discriminatie van moslimspelers