Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spanje: Wat verandert er vanaf maandag 7 juni om de grens over te gaan

primair
Om het toerisme in het land te stimuleren, heeft Spanje besloten de regels voor toegang tot zijn grondgebied te versoepelen. Vanaf maandag 7 juni kan elke gevaccineerde buitenlander de landsgrenzen oversteken zonder een negatieve PCR-test te hoeven indienen. In Frankrijk worden de regels vanaf 9 juni ook versoepeld voor Europeanen.

Spanje bereidt zich al voor op het ontvangen van toeristen voor het zomerseizoen. De staat besloot de toegangsregels op zijn grondgebied te versoepelen. Vanaf maandag 7 juni kan elke gevaccineerde buitenlander de Spaanse grens over, ongeacht zijn afkomst, zo maakte premier Pedro Sanchez vrijdag 4 juni bekend.

Momenteel is een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur vereist voor iedereen ouder dan 6 jaar die het Iberisch grondgebied wil betreden (behalve voor grens- en wegwerkers). Na 7 juni is het nog steeds verplicht voor niet-gevaccineerde mensen die de Spaanse grens willen oversteken.

Frankrijk versoepelt ook zijn beperkingen

Frankrijk zal van zijn kant ook de regels voor toegang tot zijn grondgebied versoepelen. Vanaf 9 juni kunnen alle gevaccineerde Europeanen (twee doses) Frankrijk binnenkomen op vertoon van een papieren vaccinatiecertificaat of gezondheidsvergunning die is gecertificeerd door de Europese Unie. Tot 9 juni moeten mensen ouder dan 11 jaar nog steeds een negatieve PCR-test van minder dan 72 uur indienen om de Spaanse grens over te steken en terug te keren naar Frans grondgebied.

De avondklok duurt tot 9 juni tot 9 juni. Dan gaat het om 23.00 uur voorbij en wordt op 30 juni opgeheven.

READ  Twee Maradona-dochters ontkennen dat ze de ex-advocaat van hun vader hebben lastiggevallen