Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe zal de militaire parade op 14 juli terugkeren naar de Champs Elysees?

Na een klein feestje vorig jaar, Coronapandemie De organisatoren hebben vrijdag aangekondigd dat de traditionele militaire parade op 14 juli dit jaar zal plaatsvinden dankzij het afnemen van de pandemie. “We bevinden ons in een gunstige context om uit de gezondheidscrisis te komen. Op voorwaarde dat deze aanhoudt, zou deze dynamiek ons ​​in staat moeten stellen om terug te keren naar het classicisme, met de mooie 14 juli op de Champs-Elysees”, vertelde de militaire gouverneur van Parijs aan AFP. (GMP), generaal Christopher Abad.

In 2020 werd het showformaat vervangen door een beperkt concert op Place de la Concorde, Met speciale waardering voor de soldaten en zorgverleners die tijdens de gezondheidscrisis zijn gemobiliseerd. De afwezigheid van een militaire parade in Frankrijk op 14 juli was de eerste sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het grote publiek moet in de helden kunnen zijn

Dit jaar zullen de stands naar verwachting zo’n 25.000 mensen herbergen. Zitsteunen werken zonder schaal, met respect voor de gebaren van de barrière. De vaste suite beslaat één persoon per 4 vierkante meter. Het grote publiek moet de Champs Elysees kunnen betreden.

De parade zal ongeveer 5.000 deelnemers mobiliseren, waaronder 4.300 soldaten te voet, 71 vliegtuigen, 25 helikopters, 221 voertuigen en 200 paarden van de Republikeinse Garde. “Vorig jaar namen 2000 soldaten deel aan de parade. Dit jaar zijn we met 5.000 en we komen terug op De cijfers die de overhand hadden tot 2019”, bevestigt dit op de microfoon van Europe 1 General Christophe Abad.

Maar als de gezondheidssituatie beetje bij beetje verbetert, zal het dragen van een masker nog steeds de norm zijn. “De huidige omstandigheden vereisen maskers voor alle betogers en toeschouwers. Maar we hopen dat de omstandigheden zullen veranderen en we zullen kunnen lopen zonder maskers”, zegt Christoph Abad.

READ  Lego-sets zijn te koop op Prime Day bij Amazon

“Het eren van toegewijde jongeren”

“Winning the Future” zal het thema zijn van de editie van 2021. Een dubbele verwijzing naar “het collectieve vermogen van de natie om de moeilijkheden in verband met de gezondheidscrisis te overwinnen” en “voor de strijdkrachten, naar het feit om over te schakelen naar moeilijker verbintenissen, de zogenaamde hoge intensiteit, gebaseerd op high-tech apparatuur”, details GMP. “Het thema van ‘Earning the Future’ is ook de wens om deel uit te maken van de actie, in de huidige context van het uit de gezondheidscrisis komen. We zullen ook toegewijde jongeren eren”, legt hij uit.

De show, die ongeveer twee uur duurt, wordt afgesloten met muziek met een koor bestaande uit 120 “jongeren”: militaire middelbare scholieren, leden van de ambtenarij en de Militaire Vrijwilligersdienst (SMV), adaptieve en vrijwillige brandweerlieden. Aan het einde van de show zullen vele activiteiten worden aangeboden aan de inwoners van Ile-de-France op de Esplanade des Invalides en in vele andere delen van de hoofdstad.