Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SpaceX brengt de eerste fabriek de ruimte in

Het creëren van fabrieken in de ruimte is geen gril van miljardairs die los staan ​​van de realiteit, maar eerder projecten die worden ontwikkeld en geleidelijk tot wasdom komen. Net als Jeff Bezos, president van Blue Origin, die vervuilende industrieën de ruimte in wil sturen, wil het ruimteonderzoeksbedrijf Varda Space de eerste worden die een fabriek in de ruimte bouwt door samen te werken met SpaceX, wat al in 2023 zou moeten zijn.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Ruimtekolonisatie: natuurlijke schuilplaatsen verstopt onder het oppervlak van Mars en de maan
Een recente studie bevestigt het idee dat lavatunnels onder het oppervlak van Mars en de maan een uitstekende schuilplaats zullen bieden voor toekomstige ruimteverkenners.

Een industriële fabriek in de ruimte? Het Varda Space-project lijkt misschien vergezocht – er is geen gebrek aan ruimte op aarde om fabrieken te ontwerpen – maar het kan leiden tot de ontwikkeling van industrieën op de grond.

Farda’s interesse gaat uit naar het gebruik van microzwaartekracht om nieuwe materialen te maken of om onderzoek naar specifieke producten op het internationale ruimtestation te bevorderen. Volgens TechCrunch kunnen we bijvoorbeeld bioprinted devices maken of Halfgeleiders Ook als er op dit moment niets bekend wordt gemaakt omdat er geen contract is getekend met de opdrachtgever.

Om de vlucht te kunnen maken, moet Varda Space partners vinden om de vlucht naar een lage baan om de aarde te maken. Dit is de plek SpaceX De laatste show komt binnen bij het tonen van bedrijven die dingen de ruimte in willen sturen om te profiteren van een van hun geplande vluchten om dit te doen. Kortom, de twee bedrijven maken samen een reis door de ruimte. Wanneer ze hun bestemming bereiken, gaan ze uit elkaar en gaan ze elk voor zichzelf aan de slag. Kortom een ​​soort “ruimtelijk autodelen”. Een beetje anders dan je zondagse reis tussen Angers en Parijs…

READ  Sterren die exploderen in een supernova sturen een waarschuwingssignaal

Varda Space heeft aangekondigd dat het zijn fabriek wil verhuizen naar een Valk 9, Eigendommen SpaceX, voor het begin van het jaar 2023 draagraketten Van SpaceX zal het de benodigdheden vervoeren die nodig zijn om de fabriek in de ruimte op te zetten. Als de bedrijven geen van de contractclausules onthullen, weten we dat de machine ongeveer drie maanden in een baan om de aarde zal doorbrengen met het testen van deze nieuwe productietechnologieën.

Landing, het belangrijkste moment in de missie

Er is echter een andere afvuuroptie onderzocht met behulp van Elektronen raketten van raket laboratorium. Maar Varda Space wilde niet al zijn eieren in één mand leggen, aangezien het Nieuw-Zeelandse bedrijf zou zorgen voor het ruimtevaartuig om de voorraden te huisvesten, evenals voor de capsule om terug te keren naar de aarde. Een zeer belangrijke capsule sinds de terugkeerAtmosfeer Het wordt gedaan op Mach 28 en het materiaal mag niet breken laten vallen.

In feite blijft het meest complexe moment van industrialisatie tot herstel het moment van terugkeer in de atmosfeer. Mach 28 is tweemaal de snelheid van het geluid (1,224 km/u). Denk aan de sciencefictionfilms waarin we de capsule naar de aarde zien terugkeren. Stel je nu eens voor dat je gevoelige materialen door deze onzekere omgeving vervoert terwijl je veel invloeden van buitenaf opneemt. Dit zal ongetwijfeld een van de cruciale momenten van de missie zijn.

In tegenstelling tot andere ruimtevaartuigen die gespecialiseerd zijn in communicatie of beeldvorming, zijn Varda Space en zijn Ruimtefabriek Het vereist geen specifieke missiebaan. Het is genoeg om erin te kunnen blijven lage baan om de aarde. De lessen die tijdens deze eerste reis zijn geleerd, kunnen anderen in staat stellen ze te implementeren. Varda Space hoopt eind 2024 een tweede of zelfs een derde te kunnen lanceren.

READ  Hormoonontregelaars, kankerverwekkende stoffen of mutanten... te veel gevaarlijke pesticiden in onze groenten en fruit, volgens UFC-Que Choisir

Een datum die ongrijpbaar blijft, waardoor andere projecten het daglicht kunnen zien. We weten bijvoorbeeld dat de Europese Unie aan dit onderwerp werkt met het project “Period”, dat een orbitale plant wil ontwikkelen. Het zal zich richten op het assembleren en vervaardigen van satellieten rechtstreeks vanuit de ruimte in samenwerking met Airbus. Hoe dan ook, deze ambitieuze projecten geven ons een kijkje in nieuwe horizonten voor industriëlen en ondernemers uit alle vakgebieden.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?