Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Bronchiolitis verrast met zijn nauwkeurigheid

Deze virusziekte heeft zich het afgelopen jaar zeer weinig verspreid, wat tot een wijdverbreide epidemie zou kunnen leiden.

Een epidemie van bronchiolitis bereikt het gebied enkele weken eerder. Ile-de-France en Grand Est zijn een epidemische fase ingegaan, terwijl andere stedelijke gebieden een pre-epidemische fase zijn ingegaan. “De vorige pandemie werd erg laat aangekondigd omdat deze vooral in het voorjaar van 2021 veel voorkwam. Delphine Feriot, een epidemioloog voor de volksgezondheid in Frankrijk, legt uit. Als we het vergelijken met voorgaande jaren, komt het huidige viruscirculatieniveau overeen met het niveau dat normaal gesproken begin november wordt waargenomen.” Meer dan 600 kinderen onder de twee jaar werden in de week van 4 oktober opgenomen in het ziekenhuis nadat ze naar de eerste hulp waren gegaan. De epidemische drempel wordt bepaald wanneer meer dan 10% van de spoedeisende hulp voor kinderen onder de twee jaar in verband wordt gebracht met ziekte.

Bronchiolitis is een seizoensgebonden ziekte die wordt veroorzaakt door het respiratoir syncytieel virus (RSV). Het verschijnt meestal tijdens de herfst, piekt eind december en verdwijnt in de lente. “Bij een baby wordt het aanvankelijk gekenmerkt door hoesten en mogelijk koorts, zelfs als het mild is, en symptomen die niet erg verschillen van andere infecties.Delphine Ferryot gaat verder. Het wordt zorgelijk als de ademhaling snel en piepend is. Ongeveer 3% van de kinderen jonger dan een jaar wordt in het ziekenhuis opgenomen met ernstige vormen van bronchiolitis.” De ziekte treft vooral zeer jonge kinderen, zelden ouderen of immuungecompromitteerde.

Cellen die “neonatale regulerende B-lymfocyten” worden genoemd en die alleen bij zeer jonge kinderen worden aangetroffen, kunnen direct met RSV worden geïnfecteerd. Wat zal de antivirale immuunrespons dempen?

Olivier Schwartz, directeur van de afdeling Immunologie en Virologie van het Pasteur Instituut

barrière gebaren

De longen van jonge kinderen zijn nog onvolgroeid en in sommige gevallen zullen ze moeite hebben met het legen van de slijmproppen in de bronchiolen, legt Olivier Schwartz uit, directeur van de afdeling Virologie en Immunologie van het Pasteur Instituut. Bovendien zijn de cellen, neonatale regulerende B-lymfocyten genaamd, alleen aanwezig bij zeer jonge kinderen.s, Ze kunnen direct besmet zijn met RSV. Dit zal de antivirale immuunrespons dempen, zoals een team van immunologen van het Pasteur Instituut enkele jaren geleden aantoonde.”

Vorig jaar verspreidde het virus zich heel weinig en de piek van de epidemie was de helft van de piek van het voorgaande jaar. In zijn advies van 5 oktober maakte de Wetenschappelijke Raad zich zorgen over het risico van een grootschalige epidemie. “Concurrentie met het SARS-CoV-2-virus, opsluitingsoperaties en barrièrebewegingen hebben het mogelijk gemaakt om het aantal gevallen te beperken, Verwijst naar dolfijn ferriot. Het gevolg is dat er minder immuunstimulatie was, wat deze snelheid kan verklaren.” Want als kinderen bijzonder vatbaar zijn voor de ziekte, verspreidt het virus zich door de bevolking, waar het meestal slechts lichte verkoudheden veroorzaakt. Het lagere aantal geïnfecteerden in het afgelopen jaar betekent minder personen met antistoffen en dus meer potentiële vectoren. “We weten helemaal niet of dit snelle vertrek de piek in de tijd zal veranderen of dat er meer kinderen ziek zullen worden, let op Dolfijn Ferriet. De beste manier om te vechten is door aan te dringen op de preventiemiddelen, die dezelfde zijn als die welke worden gebruikt tegen Covid-19: handen wassen, sociale afstand, kamerventilatie, maskers, enz. ” Voor veel wetenschappers is het risico op meer virulente epidemieën dit jaar dan normaal een argument om bepaalde maatregelen tot volgend voorjaar te handhaven.

ook om te zien Tuberculose-gerelateerde sterfgevallen nemen weer toe als gevolg van Covid-19, betreurt de WHO

Tuberculose-gerelateerde sterfgevallen nemen weer toe als gevolg van Covid-19, zegt WHO Kijk op Figaro Live

READ  Er wordt gezegd dat microplastics tien keer groter zijn in kinderontlasting