Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lucy-sonde gelanceerd in de richting van Jupiter

De Lucy-sonde zal Trojaanse asteroïden op Jupiter verkennen. Trojaanse paarden zijn een klasse van asteroïden die dezelfde baan delen als een planeet, direct ervoor of erachter. Ze lopen echter niet het risico te botsen met de ster waar ze voor staan ​​of naar streven omdat hun banen stabiel zijn. Veel planeten in het zonnestelsel zoals Neptunus, Mars en Jupiter hebben metgezellen zoals de aarde Er is er onlangs ook minstens één ontdekt. Trojaanse paarden, die zeer donkere kiezelstenen zijn maar in kleur kunnen variëren, zijn miljarden jaren oud. Ze hebben dezelfde steensamenstelling die de rotsachtige planeten van het zonnestelsel heeft gevormd, en daarom zal hun studie ons in staat stellen beter te begrijpen hoe ze zijn georganiseerd. Eén hypothese suggereert dat deze asteroïden zich in verschillende regio’s hebben gevormd en dat ze naar Jupiter kunnen worden ‘geretourneerd’ door te spelen op de zwaartekrachten van de reuzenplaneten.

Reis in fasen

Lucy’s sonde zal een specifiek pad binnen het zonnestelsel hebben met een “krakeling”-vormig pad (zie onderstaande afbeelding) dat het twee keer zo dicht bij de aarde zal brengen om te profiteren van zijn zwaartekrachthulp. Het eerste doel dat Lucy zal bereiken, is de asteroïde Donald Johansson (52246). Deze laatste, die in de grote asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter vaart, wordt in april 2025 vervoerd. De naam is een eerbetoon aan de Amerikaanse onderzoeker Donald Carl Johansson Wie heeft samen met . ontdekt Eve Coppins, beroemde Lucy, het 3,2 miljoen jaar oude Australopithecus-fossiel dat de naam van de sonde inspireerde. “Lucy’s missie Het kan evenveel informatie onthullen over de evolutie van het zonnestelsel als het fossiel van Lucy over de evolutie van de mensNASA legt het uit.

READ  Gevaarlijke pesticiden worden aangetroffen in 50% van de groenten en fruit die in Frankrijk worden verkocht

Asteroïden bezocht door Lucy. Krediet: NASA/Southwest Research Institute.

De sonde zal dan richting de groep Trojaanse asteroïden van Jupiter op het Lagrange-punt L4 gaan, die het in 2027-202 zal verkennen8 met een overzicht van (3548) Eurybates en zijn satelliet, (15094) Polymele, (11351) Leucus en (21900) Orus. Tot slot, in 2033, zal het de cluster van asteroïden op het L5 Lagrangiaanse punt bezoeken en over (617) Patroclus-Minuitius vliegen, een binaire asteroïde. Om stiptheid te garanderen, zal de machine voornamelijk gebruik maken van zwaartekracht en zijn eigen stuwraketten gebruiken om zijn baan te verbeteren. In de naderingsfase zal de sonde ook optische navigatie gebruiken om zich correct te oriënteren en zijn doel niet te missen. OpNav gebruikt krachtige software om de positie van de machine te bepalen door de beelden te analyseren die de positie van de sterren innemen. Zodra de exacte locatie bekend is, kunnen navigatieteams koerscorrecties sturen via het netwerk van antennes van . deep space-netwerk. Het vaartuig zal het eerste op zonne-energie aangedreven vaartuig zijn dat zich ver van de zon begeeft en zal meer asteroïden zien dan enig ander ruimtevaartuig ervoor.

Bewegingen van twee groepen Trojaanse asteroïden van Jupiter. Credit: CAS Astronomisch Instituut / Petr Scheirich.

Ga naar de live uitzending

De Lucy-sonde wordt gelanceerd vanaf Complex 41 in Cape Canaveral, Florida door een Atlas V-401-raket. Het filmvenster opent vanaf 16 oktober om 11:34 uur PST.

https://www.youtube.com/watch?v=21X5lGlDOFg

Het NASA-kanaal zendt de opnames en de voorbereidingen uit vanaf 11:00 uur.