Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Identiteitsdiefstal uit fysieke winkels, de eerste online zwendel

Identiteitsdiefstal uit fysieke winkels, de eerste online zwendel

Oplichters gebruiken steeds formidabelere strategieën en bladeren door consumententrends.

Hackers zitten vol fantasie… Elk jaar worden in Frankrijk 26 miljoen mensen het slachtoffer van netwerkfraude. Een echte kwelling. In oktober steeg identiteitsdiefstal uit fysieke winkels en stond op de eerste plaats in de tweede maandelijkse maatregel van online fraude die door France Verif werd uitgevaardigd. ” Oplichters kapen de Google-vermeldingen en telefoonnummers van deze bedrijven, waardoor ze zeer geloofwaardig zijn in de hoofden van minder verdachte kopers en, afhankelijk van het geval, hun creditcardnummer wordt gestolen of ze een paard erven. Troje [logiciel bienveillant en apparence mais qui s’attaque à l’ordinateur], nog serieuzer ‘, definieert opstarten.

“Niet op te sporen met het blote oog”

« Zelfs als de sites in kwestie snel verdwijnen, hebben ze de tijd om grote schade toe te brengen aan de slachtoffers en aan de reputatie van deze bedrijven, die over het algemeen niet snel genoeg worden gemeld om te kunnen reageren.Laurent Amar, CEO van France Verif, heeft spijt. Frauduleuze sites kunnen niet met het blote oog worden gedetecteerd, zelfs niet voor de meest ervaren. Oplichting gedijen met de seizoenen. In juni had het vooral te maken met slaapplaatsen of pesticiden Het specificeert dat kleine bedrijven niet meer getarget zijn dan grote groepen.

Deze oplichting is gebaseerd op twee ideeën van consumenten: online beoordelingen die ze voor 75% vertrouwen en de leeftijd van de website. Deze twee items kunnen echter worden gekocht, wat de frauduleuze site geloofwaardiger maakt.

READ  Wetenschappelijk nieuws in kleine doses

Net als in september bleven vermeende onverkochte artikelen van Amazon.com het internet overspoelen. ” Het algemene idee van deze zwendel is om terug te stuiteren op het feit dat Amazon in plaats van hun onverkochte producten te vernietigen, een oplossing zou moeten vinden. “. In het beste geval ontvangen internetgebruikers de producten nooit; in het slechtste geval worden hun bankgegevens gecompromitteerd. Ten slotte houden elektrische fietsen de onderste trede van het platform. In deze trend bieden cybercriminelen aan.” VAE tegen tarieven die aantrekkelijk genoeg zijn om rente te genereren (over het algemeen 10-20% lager dan de gebruikelijke tarieven). Om het vertrouwen van internetsurfers te vergroten, sponsoren deze oplichters artikelen in de pers en plakken ze op hun pagina’s met de vermelding “Gezien op XX Magazine” door de advertentie die ze hebben gekocht op te nemen ».

Laten we ook eens kijken – Slachtoffers van Frankrijk: ‘Oplichters maken misbruik van de situatie in verband met Covid-19’