Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

S&P 500 eindigt lager op Wall Street, Tesla daalt, energie herstelt – 16-05-22 22:44

Standard & Poor's 500 eindigt in Wall Street

Standard & Poor’s 500 eindigt in Wall Street

Door Amruta Khandekar en Noel Randewich

(Reuters) – De Standard & Poor’s 500 Index sloot maandag lager op Wall Street, bleef achter bij Tesla en andere groeiaandelen, getroffen door matige Chinese economische gegevens die de vrees voor een wereldwijde vertraging en renteverhogingen aanwakkerden.

China meldde ’s ochtends een meer dan verwachte daling van de detailhandelsverkopen en een onverwachte daling van de industriële productie in april als gevolg van de beperkende maatregelen van het land tegen COVID-19.

De energieaandelen profiteerden echter van het vertrouwen van investeerders in een aanzienlijk herstel van de vraag in China, vanwege aanwijzingen dat de coronaviruspandemie in de zwaarst getroffen regio’s is afgenomen.

Zo bereikte de S&P 500 Energy Index zijn hoogste niveau in 2014 gedurende de dag en was de beste presteerder van 11 sectorindices.

De Dow sloot 0,08% hoger op 3.223,42 punten, terwijl de bredere S&P-500 0,39% verloor tot 4008,02 punten.

De Nasdaq Composite Index daalde daarentegen met -1,20% tot 11.662,79 punten.

“Na de grote rally op vrijdag kijken mensen om zich heen en vragen zich af of dit zal aanhouden”, zegt Ross Mayfield, een investeringsanalist bij Baird in Louisville, Kentucky. “Lijkt dit op een comeback of valt er nog wat op te ruimen?”

Veel aandelen van grote bedrijven sloten lager, zoals Amazon en Alphabet, dat eigenaar is van Google, wat gevolgen heeft voor de S&P 500 en Nasdaq.

Twitter heeft zijn verliezen vergroot nadat een Bloomberg-rapport zei dat Elon Musk zei dat een deal om de groep te kopen voor minder dan de eerder overeengekomen $ 44 miljard “niet mogelijk is”.

READ  Een man wordt achter in zijn Tesla gezien terwijl hij van de snelweg afrijdt ... voor de tweede keer

Tesla-aandelen, geleid door Elon Musk, daalden ook.

Beleggers vrezen dat scherpe renteverhogingen waartoe de Amerikaanse Federal Reserve besluit om de decennialange hoge inflatie te bestrijden, de economie in een recessie zouden kunnen duwen.

Het conflict in Oekraïne, verstoringen van de toeleveringsketen en pandemiegerelateerde lockdowns in China vergroten de economische uitdagingen.

(Rapportage door Amruta Khandekar en Devik Jain in Bangalore en Noel Randywich in San Francisco; Bijdragen door Devik Jain in Bangalore, Franse versie door Jean-Michel Belleau)