Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Southgate blikt terug op halve finale tegen Nederland: ‘We moeten ons niveau omhoog’

Southgate blikt terug op halve finale tegen Nederland: ‘We moeten ons niveau omhoog’

De Engelse coach Gareth Southgate verklaarde dinsdag op een persconferentie voorafgaand aan de tweede halve finale van Euro 2024 dat ze tegen Nederland “het niveau van hun spel moeten verhogen”. Speel woensdag (21.00 uur) in Dortmund.

Engeland, dat sinds de start van het toernooi niet erg levendig is, krijgt in deze halve finale de verrassende gasten, Nederland. De ploeg van Ronald Koeman, trouw aan de Nederlandse traditie, bood aanvallend voetbal. “Het is ongebruikelijk dat Nederland op ons wacht en minder speelt. Maar Ronald (Koeman, noot van de redactie) is een ervaren coach. We zijn klaar voor alle mogelijkheden”, aldus Southgate. “Het wordt een spannende wedstrijd. Op het veld zullen beide teams over veel goede spelers beschikken. We moeten ons spel verhogen ten opzichte van de vorige wedstrijd.”

Engeland kan echter rekenen op een groep die na de groepsfase een mijlpaal heeft bereikt. “De mentaliteit van de groep is veranderd sinds de knock-outfase, vooral de kwartfinales”, legt de Engelse coach uit, die sinds 2016 de leiding heeft. “Nu hebben we de kans om geschiedenis te schrijven. “We hebben de kans om in de finale van ons eerste grote toernooi te spelen. Voor een Engels team buiten Engeland.”De ‘Three Lions’ kunnen rekenen op een volledige ploeg voor de laatste vier. Marc Guéhi keert terug uit schorsing en Luke Shaw wordt hersteld. “We zijn blij dat Luke terug is”, bevestigde Southgate. “Sinds de start van het toernooi hebben er in totaal 21 spelers gespeeld. Ieder is op zijn eigen manier belangrijk.”

READ  Reines Maxima en Mathilde, hun partnermomenten in België in 25 foto's

Met Dortmund dicht bij de Nederlandse grens belooft een grote groep ‘Oranje’-supporters dinsdagavond een elektrische sfeer. “Onze spelers zijn dit gewend. De spelers spelen graag zulke wedstrijden. We kunnen niet wachten op deze ontmoeting.”