Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sommige reactorstops werden verlengd tot het einde van het jaar vanwege corrosieproblemen

Momenteel zijn van de 56 reactoren van de Franse nucleaire vloot er vijf gesloten vanwege vastgestelde of vermoede corrosieproblemen. Een situatie die een leveringsprobleem kan veroorzaken.

Artikel door

gepubliceerd

updaten

leestijd : 1 minuut.

Dit is slecht nieuws voor het Franse elektrische systeem. EDF heeft de sluiting van enkele van zijn kernreactoren verlengd, waar corrosieproblemen zijn vastgesteld, en in sommige gevallen zal de sluiting tot het einde van het jaar duren, volgens gegevens die op vrijdag 14 januari door RTE zijn vrijgegeven.

Reactor nr. 2 in de fabriek van Chooz (Ardennen) is nu gepland om op 31 december opnieuw te starten, volgens deze gegevens die door de netbeheerder zijn vrijgegeven. Begin januari werd zijn stop al verlengd tot 20 april. De twee reactoren van Seafox (Vienne) zullen naar verwachting op 31 augustus opnieuw opstarten voor de eerste reactor en 31 december voor de tweede reactor.

Voor deze drie reactoren zijn corrosieproblemen vastgesteld in een veiligheidscircuit. Dezelfde problemen zijn sindsdien ontdekt in een van die in de fabriek in Penly (Seine-Maritime). En dus is Penly 1 stopgezet tot 30 mei. Er wordt verder onderzocht of de Chuse No. 1-reactor ook is getroffen. Momenteel staat de herstart gepland op 11 februari.

Momenteel zijn vijf van de 56 reactoren van de Franse nucleaire vloot gesloten vanwege vastgestelde of vermoede corrosieproblemen. Deze vijf reactoren zijn goed voor 12% van de nucleaire capaciteit van Frankrijk. Dit bracht EDF ertoe zijn prognose voor de nucleaire productie donderdagavond neerwaarts bij te stellen. Ongeplande stilstanden zetten deze winter in Frankrijk, wanneer de beschikbaarheid van de vloot al laag is, iets meer druk op de zekerheid van de elektriciteitsvoorziening.

READ  Dankzij het herstel bereikte het overheidstekort in 2021 uiteindelijk "bijna 7%", aldus DuSoupt.

De vraag rijst nu over mogelijke extra shutdowns als gevolg van corrosieproblemen. “EDF is vandaag begonnen met het beoordelen van alle controles die in het verleden zijn geïmplementeerd, voor alle reactoren in het park”Dat heeft Julian Collette, adjunct-directeur-generaal van de Nuclear Safety Authority, vrijdag gezegd.