Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een econoom legt uit dat “ondanks het lage rendement de Fransen de voorkeur geven aan dit soort investeringen”

“Ondanks het lage rendement geven de Fransen de voorkeur aan dit soort investeringen”, verklaarde op vrijdag 14 januari in frankrijkinfo Philippe Crevel, econoom, directeur van Cercle de l’dat hetbesparingen, terwijl Livret A op 1 februari daalt van 0,5 naar 1%.

franceinfo: Is Livret een goede investering?

Philip Crevel: Het is geen investering met een hoog rendement, en dat is het ook nooit geweest. Dit is momenteel niet het geval aangezien de inflatie nog steeds boven het rendement op Livret A ligt, het loopt op meer dan 2%, wat betekent dat we ons in een reële tegenstelling bevinden in een negatieve situatie. Maar Livret A is de garantie van kapitaal, liquiditeit en het vermogen om op elk moment in en uit fondsen te stappen. Daarom geven de Fransen, ondanks het lage rendement, de voorkeur aan dit soort investeringen.

Is dit de favoriete plek van de Fransen?

Dit is de meest populaire plaatsing in Frankrijk. Vier op de vijf Fransen hebben een Livret A. Wat betreft het premieniveau, het is niet de eerste, het is een levensverzekering.

Wie gaat naar deze stage?

Niet alleen de nederige Fransen, maar alle Fransen, en vooral degenen die kunnen redden. We zullen dus 40% van de rijkere families vinden die het hart van Livret A zullen vormen. Degenen met een bescheiden inkomen hebben over het algemeen weinig financiële capaciteit om te profiteren van Livret A en het zou beter voor hen zijn om zich te abonneren op het populaire spaarboekje met een rendement van 2,2%.

Zou je aanraden om je geld op Livret A te zetten?

READ  Volgens Michel-Edouard Leclerc wordt in november een "helse prijsstijging" verwacht in de supermarkten.

Het is een must. Dit zijn voorzorgsbesparingen. We hebben allemaal voorzichtige besparingen nodig om de grillen van werk, huis of auto het hoofd te bieden. Ik zou afraden om al uw geld op Livret A te sparen vanwege de prestaties. Wat we daarnaast hebben, moeten we proberen te diversifiëren door door te gaan met een aandelenspaarplan, een levensverzekering of een pensioenspaarplan te openen.