Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

60 journalisten verlaten Prisma nadat Vivendi het roer overneemt

Sinds de overname door Vivendi, dat eigendom is van Vincent Bolloré, hebben de eerste Franse kranten van het tijdschrift verschillende journalisten de groep zien verlaten.

Ongeveer 60 journalisten hebben Prisma Media, de toonaangevende tijdschriftpersgroep in Frankrijk, verlaten. Sinds de overname door Vivendi Group eind meiDat zei de groep vrijdag en bevestigde daarmee de informatie van de vakbond SNJ-CGT. Prisma Media heeft het vertrek van 61 journalisten bevestigd, waaronder 21 freelance journalisten.

“Als je van aandeelhouders verandert, als journalist, heb je de mogelijkheid om de + toewijzingsclausule + te nemen, dat wil zeggen om het bedrijf te verlaten met je traditionele vergoeding. Emmanuel Fair, SNJ-CGT algemeen secretaris en journalist bij Geo, de groep publicatie, zei tijdens een hoorzitting in de Senaat: Het resultaat staat in Prisma Media, we hadden 400 perskaarten en er zijn al 60 vertrekken.

Volgens Fire schat het management van Prisma Media het vertrek van journalisten op “140 aan het einde van het jaar”.

“zelfcensuur”

Franse mediagigant Vivendi, Onder leiding van de conservatieve miljardair Vincent Bollory voltooide hij eind mei de overname van Prisma Media, dat de titels Télé-Loisirs, Here, Current Woman, Capital of Gala draagt, wat tot bezorgdheid leidde bij de verschillende redacties van de groep.

“De tussenkomst van Bolloré, Vivendi of anderen kan verschillende vormen aannemen: het kan net zo brutaal worden als in Canal+ en Europa 1. Bij Prisma Media is dit niet het geval, omdat Bolloré het niet nodig heeft. Journalisten vertrekken om twee redenen, vervolgde hij, ze vertrekken minder bang voor smaragden dan dat hun arbeidsomstandigheden verslechteren.

READ  Telefoonfraude: Bank of France waarschuwt - Econostrum.info

Acht maanden na Vivendi’s overname van Prisma Media is er “een versterking van de synergie”, legt de journalist uit. “We gaan bijvoorbeeld meer Canal+ in de tv-magazines van Prisma Media plaatsen en journalisten vragen om meer over Canal+ te vertellen”, legt hij uit. “Ik denk niet dat er enige inmenging was van Vivendi of Bolloré. Het is zelfcensuur uit angst, want journalisten hebben geen middelen van verzet achter zich.”