Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

5 tips en 5 fouten om te vermijden

5 tips

1. Sluit het onmiddellijk na de service opnieuw goed af!

Er zijn hermetisch afgesloten glazen stoppers die goed geschikt zijn voor een standaard hals en bovendien erg praktisch zijn. En als je kiest voor een wijn met een schroefdop, nog lekkerder!

2. Leeg

Als je een pompje hebt om een ​​vacuüm in de fles te creëren, dan is dit perfect. Zeker als er minder dan de helft van de wijn over is. Hoe meer lucht er opgesloten zit, hoe groter het risico op oxidatie. Als je de lucht uit de fles hebt gehaald, kun je hem nog twee tot drie dagen in de koelkast bewaren.

3. Zet het in de koelkast

Koud bewaart voedsel, vooral wijn. Vergeet hem niet 30 minuten voor het serveren eruit te halen, zodat hij langzaam op temperatuur komt.

4. Vermijd elke lichtbron

Vooral voor eieren en champagne, omdat dit hen het meeste pijn doet. De koelkastdeur is dus de perfecte plek om je terug te trekken.

5. Recycle het tot wijnazijn of tijdens het koken

En als je ondanks alles nog een achtergrond van wijn hebt die je niet wilt afmaken, kun je altijd beginnen met wijnazijn en je restjes erbij doen. Anders kun je ook overgebleven wijn in de keuken gebruiken: hoe beter de wijn, hoe beter de saus!

Lees ook: Hoe kies je de juiste wijn in het restaurant? 5 slimme tips en 5 fouten om te vermijden

5 fouten om te vermijden

1. Kurkvervanging

Eenmaal verwijderd uit de nek, gooi het weg. Of bewaar het als aandenken als het een bloemlezingfles is met de naam en het jaartal op de kurk gegraveerd. Het is het beste om de kurk er niet weer in te doen, omdat je het risico loopt bacteriën in de fles te krijgen.

READ  De gouverneur van de Bank of France wil meer "flexibiliteit" bij het verhogen van de rentetarieven

2. Laat de fles op kamertemperatuur op het aanrecht staan

Licht en warmte zijn dodelijke vijanden die het beste uit uw wijn zullen halen.

3. Leg een lepel in de hals van een champagnefles

Het is een voortdurend gerucht, dat volkomen onnauwkeurig en nutteloos is. Gas zal meedogenloos ontsnappen; Alleen de champagnekurk sluit de fles goed af.

4. Laat de wijn in de kan

Vooral als er nog een grote hoeveelheid (meer dan de helft) over is, is het beter om de wijn terug in de fles te doen, omdat de karaf, die meer brandt, het risico loopt sneller te oxideren.

5. Gooi een verstopte fles niet weg

Helaas heeft het geen zin meer, ook niet in de keuken.

De redactie beveelt aan:
» Tien veelvoorkomende wijnfouten die je moet vermijden
» Hoe kies je je wijn voor het diner? 5 slimme tips en 5 fouten om te vermijden
» Hoe kies je de juiste wijn in de supermarkt? 5 slimme tips en 5 fouten om te vermijden