Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Software voor kunstmatige intelligentie verandert woorden in kunstwerken

Kunstmatige-intelligentiesoftware DALL-E, van startup OpenAI, stelt miljoenen mensen in staat om eenvoudig illustraties van woorden te maken.

De startup OpenAI zal zijn AI-software DALL-E openstellen voor een miljoen mensen, zodat ze illustraties kunnen maken, gewoon van verbale signalen, en deze vervolgens in boeken, brochures of op internet kunnen gebruiken, ook voor commerciële doeleinden. Dit computerprogramma kan afbeeldingen maken van zorgvuldig gekozen woorden, zoals: “Baobab in het kostuum van een zakenman die naar de lucht kijkt” of “Zeeotter in de stijl van Johannes meisje met parel” Vermeer». Het programma biedt veel originele creaties en de gebruiker kan dan zijn selectie verbeteren. Het was “uiterlijk” Door machine learning, dat wil zeggen door een astronomische database van afbeeldingen met beschrijvingen op te nemen.

“DALL-E, het Artificial Intelligence (AI)-systeem dat fotorealistische kunst maakt op basis van natuurlijke taalbeschrijvingen, is nu beschikbaar als bètaversie”, Dat meldt de in San Francisco gevestigde startup in een verklaring. Het is van plan om de komende weken een miljoen mensen op de wachtlijst uit te nodigen. Deze gebruikers hebben: “Vanaf vandaag het recht om de afbeeldingen die ze maken met DALL-E te commercialiseren, inclusief het recht om ze opnieuw af te drukken en te verkopen,” zegt OpenAI, dat in 2015 mede werd opgericht door Elon Musk. president ben je hier Hij verliet het bedrijf in 2018.

Ze krijgen in eerste instantie 50 gratis credits, waarmee ze per credit een aanvraag voor het programma kunnen opstellen, dat reageert met drie of vier afbeeldingen. Het bedrijf heeft de software geconfigureerd met beveiligingen om te voorkomen dat gebruikers pornografische, gewelddadige of politieke inhoud of zelfs deepfakes creëren, deze vervormde afbeeldingen die echte karakters weergeven in verzonnen situaties. Ze bevestigde ook dat de machine geen bepaalde menselijke vooroordelen produceert – en dat het niet alleen blanke mannen van in de vijftig presenteerde als reactie op de beschrijving. “Uitvoerend directeur”.

READ  Blue Origin en Sierra Space willen een enorm commercieel ruimtestation voor gemengd gebruik bouwen

DALL-E is al getest door een paar makers, waaronder de Oostenrijkse kunstenaar Stefan Kutzenberger, die wilde laten zien Hoe zou een schilder eruit hebben gezien? Egon Schiele» Als hij niet stierf op 28-jarige leeftijd, volgens een recente release van OpenAI. Karen X-Cheng, een content designer, ontwierp in juni de eerste cover van het damesblad wereldwijd Gemaakt door AI-software. “Na enkele uren honderden beschrijvingen geprobeerd te hebben, vond ik eindelijk de juiste:”Laag- en groothoekbeeld van een astronaut met een atletisch vrouwelijk lichaam die vol vertrouwen op weg is naar de camera op Mars in een oneindige wereld”, schreef ze op Instagram.

Karen X-Cheng, een content designer, ontwierp in juni de eerste cover van het damesblad wereldwijd Gemaakt door AI-software. – / Frankrijk Persbureau